img

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ… ?

/
/
/
30 Views
Основната цел на прозяването е да охлади мозъка, след като е бил прегрят или претоварен.
✍️Кихане
Обикновено кихаме, когато носните проходи се пълнят с твърде много алергени, микроби, прах или други дразнители. Кихането е начинът на тялото да се отърве от този „боклук“.
✍️Сутрешни разтягания
Инстинктивно се разтягаме, за да подготвим телата си за физическите задачи през деня. В същото време стречингът работи върху мускулите, възстановява притока на кръв и подобрява настроението ни.
✍️Хълцане
Когато ядем много бързо и поглъщаме големи парчета храна или просто се претоварваме, пневмогастралният нерв може да се раздразни. Тази реакция е тясно свързана със стомаха и диафрагмата. Резултатът е порция хълцане.
✍️Треперене по време на сън
Отнася се до онова странно усещане, когато си лягате да заспите и след известно време тялото ви е пресечено от токов удар. В този момент всички мускули се свиват толкова силно, че веднага се събуждате.
Това явление е резултат от факта, че когато сте на път да заспите, честотата на дишането намалява бързо, докато пулсът се забавя само леко и мускулите се отпускат. Удивително е, че мозъкът интерпретира това развитие като предсказване на смърт. Значи той се опитва да те спаси, като те шокира.
✍️Набръчкване на кожата при стоене във вода
Важна роля играят бръчките, които се появяват по кожата на ръцете, когато прекарвате повече време във водата. Това явление се дължи на факта, че когато тялото е изправено пред по-голямо количество влага, разбира, че околната среда може да бъде хлъзгава. Така кожата на ръцете ви веднага започва да се променя, за да ви е по-лесно да хващате гладки повърхности.
✍️Загуба на паметта
Загубата на памет често се случва след най-неприятните преживявания. Нашият мозък буквално изтрива най-лошите моменти от спомените ни.💯
Източник:  Интернет
Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *