img

Якудза – Японската мафия

/
/
/
453 Views

Якудза – Японската мафия

Якудзата е известна японска престъпна организация, чието име поражда страх и възхищение едновременно. Тази тайна мафия се е развила през вековете и е дълбоко вкоренена в японската култура и история. Въпреки че якудзата има репутация на жестоки и насилствени престъпници, тя също така функционира като някакъв вид подпомагаща общност и често се занимава с благотворителност.

Историята на якудзата се датира отвъд времето на средновековна Япония. В началото тя е започнала като група от антисоциални и престъпнически елементи, които се свързват за защита и защита от външни заплахи. С течение на времето, якудзата се превръща в организирана престъпна групировка със своя собствена структура и правила.

Организацията на якудзата е изградена на основата на японските традиции и йерархия. Всяка якудза група, известна като „клан“, е ръководена от бос, наричан „оябун“. Той е най-висшата фигура в клана и взема всички важни решения. Под него са „капо“ – важни членове на якудзата, които имат силно влияние в групата. По-надолу по йерархията са обикновените членове, наречени „кобун“, които изпълняват заповедите на по-висшите ръководители.

Една от най-известните черти на якудзата е тяхната татуировка. Традиционните якудза татуировки покриват големи части от тялото, включително гръбнака и раменете. Те често изобразяват японски дракони, цветя и символи на смъртта. Татуировките се считат за символ на уважение и принадлежност към нея.

Източник: Google.com

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *