img

Удивителната история зад тази снимка….

/
/
/
46 Views
През 2011 г. футболната звезда Садио Мане идва във Франция във ФК Мец от своето село в Сенегал. Искал да изпрати на майка си негова снимка. Нямал фотоапарат и имал много малко пари. Той помолил репортер да го снима.
Репортерът го помолил за имейл адреса му, за да му изпрати снимката, но Садио нямал имейл адрес…
Накрая той попитал репортера „Тази снимка е безплатна, нали?“
***
Садио Мане е играл в Метц/Франция, Ред Бул Залцбург/Австрия, Саухамптън/Англия, Ливърпул/Англия и Байерн Мюнхен.
В момента е един от най – добре платените футболисти в Европа.
Строи училища и дава пари на бедните
За разлика от други успели футболисти Садио Мане не изпитва потребност да се обгражда с луксозни стоки, за да живее добре. Той споделя част от спечелените си пари със своите гладуващи сънародници. Всеки месец звездата на “Ливърпул” превежда по 70 евро на всеки човек на жителите в един от най-бедните райони на родината си Сенегал. Там цели села оцеляват благодарение на неговите дарения. Мане развива сериозна благотворителна дейност в африканската страна. Той финансира строежа на училище, футболна школа, стадион, купува дрехи и лекарства. За тези начинания играчът споделя:
– За какво са ми ферарита, диамантени часовници и частни самолети? Тези предмети няма да ми дадат нищо. Аз съм оцелял в много тежки времена. Бях гладен и трябваше да работя, за да ям. Играех футбол бос, защото нямах пари за обувки. Не ходих на училище, липсваха ми много неща. Предпочитам моят народ да получава нещичко от това, което печеля, вместо да го харча за луксозни къщи, коли и почивки.
Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *