img

Учени от НАСА обявиха: Лондон ще потъне до няколко години, Европа е заплашена

/
/
/
469 Views

Интерактивната карта, създадена от специалистите на агенция НАСА, показва в детайли кои части на света могат да бъдат засегнати от покачването на морското равнище през следващите години с различни траектории на емисии в атмосферата.

Според НАСА някои райони на британската столица може да потънат под вода още през 2030 г.

Тези райони ще бъдат изправени пред чести наводнения и дори може редовно да наводняват, пише британското издание The Indedendent, позовавайки се на данни от космическата агенция. В този случай не само Англия, но и други държави ще бъдат застрашени.

По-специално, изменението на климата може сериозно да засегне жителите в райони, разположени на 100 км от брега. Това важи особено за населението на островните и страните от низините.

Части от Обединеното кралство, включително Лондон, бяха наводнени след силни дъждове на 8 август. Това е третото природно бедствие, което удари региони на Обединеното кралство през последните седмици. В столицата работата на градския транспорт беше нарушена, цели улици бяха под вода.

На някои места се образуваха задръствания, тъй като някои от колите не можеха да се придвижат заради голямото количество вода по улиците. Беше нарушено и движението на влаковете в метрото.

8 метростанции и много пътища бяха затворени.

Превод: GlasNews.bg

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *