img

Турски метод за отглеждане на картофи в кофи, с който дори и опитните градинари ще завиждат на реколтата ви

/
/
/
1115 Views

С помощта на този турски метод е възможно да отгледате картофи в кофи и определено ще останете изненадани от реколтата. От всеки храст може да приберете около 4-5 кг реколта, без много усилия.

Дори градинарите, които полагат грижи за картофите в градината си, не могат да се похвалят с такъв резултат.

За целта са ви необходими големи пластмасови кофи с вместимост от 10 литра. Задължително е всички контейнери да се измият и да се третират предварително с разтвор на калиев перманганат, преди засаждането на картофите. Това се прави с цел дезинфекция.

Също така е много важно да направите дренажни отвори на дъното на кофите.

След това трябва да подготвите клубените за засаждане. Картофите се оставят на светлина в помещение със средна температура + 12-15 градуса за около 30-40 дни.

Състав на почвата за отглеждане на картофи по турския метод

Смесете 1 част градинска пръст, 2 части компост и 1,5 чаши дървесна пепел.

Засаждане на картофи в кофа

Напълнете около 15 см от кофата с пръст. След това сложете 2-3 грудки и покрийте със същото количество почва, но не пълнете кофата догоре. Сложете кофите на място, което е добре осветено от слънчевите лъчи.
Грижи за картофите в кофа

След като растението достигне височина 10-12 см, трябва отново да сложите още пръст, така че само 2-3 см от него да са над повърхността на почвата.

Растенията трябва да се поливат, когато почвата изсъхне. Торове в този случай не са необходими, но въпреки може да използвате следната инфузия за пръскане: смесете 2 супени лъжици дървесна пепел с 1 литър вода. Настоявайте сместа в продължение на 2-3 дни, след което я използвайте за пръскане на картофите.

Турският метод гарантира солидна реколта от сравнително малка площ. С негова помощ може да отглеждате картофи дори на терасата.

Източник: Актуално

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *