img

Три знакови фигури от 90-те загубиха живота си тази година

/
/
/
486 Views

След Къро и Ангел Христов, Алексей Петров също срещна смъртта
От началото на 2023 година три знакови фигури от 90-те години загубиха живота си. И тримата изглеждаха недосегаеми, разминавали са се неведнъж със смъртта, но тя все пак ги настигна.
На 25 май в Кейптаун, Република Южна Африка бе убит Красимир Каменов – Къро. Маскирани разстреляха бизнесмена заедно със съпругата му, негов охранител и детегледачката. Два месеца по-рано бившият главен прокурор свърза Къро с организирана престъпна група , подготвяла заговор срещу него. Последва атентат срещу Гешев, а Алексей Петров му препоръча да се оттегли от поста си.

На 3 юни стана ясно, че един от т. нар. Братя Галеви – Ангел Христов, издирвани от Интерпол, е починал в дома си в Дупница. Аутопсията показа, че бившата барета е починал от инфаркт, но така и не стана ясно как е влязъл в България. Той и партньорът му Пламен Галев бяха обявени за международно издирване от 2012 г., след като изчезнаха от страната след окончателната им присъда за рекет и изнудвания.

Двамата са бивши барети, но нaпycĸaт oтpядa през 1993 г., заедно с Алексей Петров и Златимир Иванов – Златко Баретата.

През 2008 г. Галеви се срещат в компекс „Спартак“ с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Последник и домакин е Алексей Петров. Срещата струва поста на Петков, който е принуден да подаде оставка заради подозрения за нерегламентирани контакти с хора от подземния свят. Самият Петков твърди, че срещата е била регламентирана и намеква, че Братя Галеви продължават да са сътрудници на МВР.

Днес самият Петров бе разстрелян близо до лифта в Драгалевци. Той е бил убит с пушка с оптика в София. Покушението станало докато Алексей Петров се разхождал с жена по пътеката към станцията на лифта. Жената също е простреляна и е приета в „Пирогов“ в тежко състояние.

Убийството на Каменов все още не е разкрито. Това на Алексей Петров вероятно ще остане в същата графа. Но докато първото все пак е ангажимент на полицията в ЮАР, то това на бившата „барета” е задача на родната полиция.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *