img

Трагедия в Спешна помощ: Само на 29 години си отиде един от най-вдъхновяващите лекари

/
/
/
1472 Views

Младият ромски лекар от Спешна помощ д-р Константин Николов си отиде внезапно от този свят само на 29 години. Тъжната вест съобщиха негови колеги и приятели във Фейсбук, предава Дир.бг.

Трагедия в Спешна помощ: Само на 29 години си отиде един от най-вдъхновяващите лекари

„Напусна ни момчето от снимката, този с микрофона, който ни гледа и от банера „Ние не сме изключение“. Коцето. Д-р Константин Николов от Спешна помощ.

Едно от „нашите“ деца от менторската програма за ромски студенти-медици. С голяма обич и радост глeдах как израстват и стават чудесни хора Коцето и неговите състуденти, как вече са разперили криле, лекуват хората и им помагат със знания и от сърце. А сега Коцето го няма.

Беше само на 29. Разбита съм. Почивай в мир, Коце, да ти е спокойно и светло, няма да бъдеш эабравен“, написа във фейсбук неговият приятел и ментор д-р Радосвета Стаменкова.

д-р Константин Николов„Ние не сме изключение“ е кампания, която показва положителните образи и примери сред ромите в България. Тя представя успели млади роми, които преследват мечтите си, искат да се реализират, учат и работят, противопоставяйки се на схващането, че подобни хора са изключение. Кампанията е инициирана от десет здравни медиатори, които споделят травмата от това, че хората ги възприемат единствено въз основа на негативното си отношение към ромите.

„Нашите посланици са както здравни медиатори, които ежедневно работят на терен в малки и големи ромски квартали, повишават информираността и знанията на хората по здравни и здравни и социални въпроси, така и млади роми-студенти по медицина, фармация, студенти от медицински колежи, медицински сестри, акушерки“, казват оттам.

А д-р Николов беше един от най-светлите примери, който вдъхнови много млади роми, че няма невъзможни неща.

Поклон пред светлата му памет!

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *