img

Тест за Алцхаймер и деменция: пребройте лицата на снимката и разберете дали сте застрашени

/
/
/
375 Views

Ако човек започне да забравя думи, имена на хора, това може да сигнализира за развитието на болестта на Алцхаймер.

✔ Неразположението напредва с възрастта и симптомите му често се приписват на годините. Всъщност това заболяване е придружено от разрушаването на нервните пътища на мозъка.

Първо, загубва се способността за усвояване на нова информация, страда краткосрочната памет. С развитието на болестта дългосрочната памет също е изложена на риск.

✔ В повечето случаи заболяването се проявява след 65 години, въпреки че първите симптоми могат да се появят вече на 40 г. Невъзможно е да ги забележите, болестта може да засегне нервните пътища на мозъка в продължение на 10 години без очевидни признаци.

Пациентът ще научи за диагнозата си от лекаря при започване на заболяването.

✔ Всяко заболяване е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува по-късно. При болестта на Алцхаймер е важно да се идентифицира проблема още в началните етапи, това дава шанс за по-благоприятен изход.

Тестовете ще ви помогнат да определите как работи мозъкът ви и дали има склонност към заболяване. Вижте този тест на ТОП Новини и разберете повече за Вашето здраве:

Тест за Алцхаймер и деменция: пребройте лицата на снимката и разберете дали сте застрашени✔ Задачата е да разгледате картината и да преброите всички лица, които сте видели на нея.

Ако сте забелязали 4 лица, най-вероятно болестта на Алцхаймер вече напредва. Трябва незабавно да се свържете със специалист, за да поставите или опровергаете диагнозата.

Ако откриете 5-6 лица, вие сте предразположени към развитието на болестта. По-добре е да се консултирате с лекар.

Ако сте открили 7 лица, това е много добър резултат, няма заболяване.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *