img

Свещеник обърна храм на бардак, проститутка припадна от секс

/
/
/
50 Views

Ватиканът обяви оставката на полски епископ, ръководител на епархия в  Полша , която наскоро привлече вниманието на местните медии, тъй като свещеник организира … оргия в своята енория.

В съобщението на Ватикана се посочва лаконично, че „Светият отец е приел оставката“ на Грегорс Казак от епархията на Сосновец, без да се обясняват причините.Полските медии обаче припомниха скандала, избухнал през септември в Доброва Горница, енория в епархията на Сосновец, където един от свещениците организира оргия, като покани проститутка.

За случая се разбра, тъй като вечерта гостенката припадна и се наложи останалите участници във вакханалията да повикат бърза помощ.

Отец Тома З. и двама миряни извършиха много сериозно нарушение на моралните ценности, което Църквата не толерира и остро осъжда. Този инцидент е скандал за вярващите и общественият отзвук е основателен“, се казва в сайта на епархията.Епископ Казак, обявявайки своята оставка, помоли вярващите да му „простят“ за неговите „човешки слабости“ .Полските медии припомниха и два предишни скандала в същата епархия. В първия случай директорът на семинария беше арестуван в гей клуб, а във втория 46-годишен свещеник уби 20 години по-млад от него дякон и след това се самоуби.

Казак е ръкоположен за епископ през 1989 г. и е ръководител на епархията на Сосновец от 2009 година.

 

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *