img

Стефан Янев: Крайно време е българските политици да се научат да мислят за българския интерес, а не за чуждия

/
/
/
452 Views

Стефан Янев продължава да е безкомпромисен по отношение на базите на НАТО в България!

Министърът на отбраната не спира да говори неприятни за САЩ истини. Стефан Янев изглежда като човек, който иска да работи изцяло за интересите на България, което е в разрез с позицията на Америка.

Военният министър преди дни се обяви против допълнителните бази на НАТО у нас. Той бе категоричен, че такива не бива да има, защото са в противовес с националния ни интерес.

Навръх Бъдни вечер Янев обясни своята позиция, като още веднъж я затвърди. Той поясни, че България е член на НАТО, но това не значи, че трябва да губи своята идентичност, припомня ТОП новини.

Стефан Янев довърши САЩ и НАТО

„България трябва да развива себе си във военно отношение, така ще бъде пълноправен член на НАТО. В най-кратък срок трябва да се започне модернизацията на бронираните машини за сухопътните войски.“, заяви министър Янев.

По думите му се разбира, че той ще залага на модернизирането на българската войска и нейното усъвършенстване и развиване, а няма да разчита само и единствено на НАТО за сигурността на България. Бившият премиер вижда така едно пълноправно членство в НАТО, а не като предишните управляващи, които разчитаха само на помощ отвън.

Стефан Янев обаче подчерта, че засега няма подкрепата на премиера Кирил Петков и затова не се знае дали ще успее да осъществи всичките си идеи. Счита се обаче, че президентът Румен Радев го подкрепя и стои зад него.

„Крайно време е българските политици да се научат да мислят за българския интерес, а не за чуждия. България не бива да бъде обект на чужди интереси“, заяви Янев, намеквайки, че базите на САЩ у нас не са в полза на България.

Източник: Зона 98

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *