img

След мусаката, ЕС посегна и на най-милото ни! Забраняват боба и киселото зеле

/
/
/
1525 Views

Дни след като стана ясно, че мусаката е в основата на климатичните промени, европейската комисия предложи още две традиционни български ястия за забрана, пише Медиакафе.

Любимите на поколения гастрономи боб и кисело зеле влизат в черния списък на демократичните страни, като причиняващи парникови газове.

„Не можем да си позволим лукса това езичество да продължава. Ние имаме ангажимент към планетата и нейното бъдеще. Наясно сме, че българите в малките населени места се отопляват в зимните нощи с газовете, произвеждани от тези варварски ястия, но е редно правителството им да се намеси и да ги компенсира със соларни системи и климатици, защото в противен случай скоро дърветата ще растат без листа“, заяви представител на ЦЕРН по време на заседание за климатичните промени.

В подкрепа на това твърдение се изказа и говорител на СЗО, който разясни, че хора, закусвали боб и кисело зеле преди да се качат на международен полет, подлагат на опасност останалите пътници.

„Настава истински хаос. Само си представете – липса на кислород дори в пилотската кабина, при все, че е херметически затворена. А за капак консумиралите тези биологични оръжия отчитат огромен брой антитела при тестване за ковид, с което съсипват установения здравен протокол“.

Помолени за коментар по щекотливата тема, от асоциацията на българските производители на гурме продукти заявиха, че решението е абсурдно и няма начин страната ни да клекне пред новите изисквания.

„Ние клякаме само след консумация, не и в такъв ултимативен тон. Не може непрекъснато някой да казва на българите какво да ядат, какво да пият и с кого да спят. Домашната ракия била незаконна, мусаката вредна, сега посегнаха и на най-милото ни. Няма да го бъде!“

От „четири лапи“ подкрепиха демокрацията, като заявиха, че отмяната на новогодишната заря в големите български градове би била напълно безсмислена, ако не бъде пресечен от раз истинският причинител на пукот в празничните нощи, дело на злоупотребилите с архаичните ястия.

ВАЖНО: Рубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *