img

Сигнал от мрежата: Пробутват ни кучешко, вместо агнешко за Великден!

/
/
/
773 Views

Вместо агнешко, за празниците се предлага кучешко месо. За това сигнализират стотици граждани, които са попаднали на страницата “Родопска овчарка” в социалната мрежа „Фейсбук“, пишат от TrafficNews.

Отглеждането, използването и умъртвяването на кучета за производство на храна, както и внасяне и изнасяне на кучешко месо е незаконно.

Именно поради тази причина предлагането на такъв тип услуга предизвиква интерес.

Създателите на страницата се представят като собственици на малка семейна ферма за кучета, които се отглеждат и предлагат за консумация.

Те поясняват, че записват поръчки за Великденско и Гергьовско чеверме от куче, като уточняват, че поради наближаването на празниците имат много поръчки, а цената на месото, което предлагат се доближава до тази на агнешкото.

В социалната мрежа се споделят и няколко отзива от „поръчители” на месото, които гласят:


Разбира се, повечето хора осъждат действията на страницата и отправят ругатни и закани към създателите й.

Впоследствие, създателите на страницата споделят, че страницата е направена единствено и само с цел провокация, и хората, които стоят зад нея нямат никакво намерение да продават кучешко или каквото и да е животинско месо. Те се представят като застъпници на правата на животните, които смятат, че убиването на каквото и да е било животно е безумно и споделят, че не са първите активисти, които използват този подход.

Въпреки това, страницата до ден днешен предизвиква възмущение в потребителите, които вярват, че някой би могъл да извършва тази жестокост.

Източник: Блиц

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *