img

С чувал на главата и давене в реката: Как приемна майка наказва дете?

/
/
/
283 Views

С чувал на главата, а след което заплаха, че ще го удави в реката. Така според прокуратурата приемна майка е искала да накаже дадено й дете. По думите й пък, тя го е наказвала, чак до такива „неща“ не се е стигало, но 10-годишното момче станало лошо, след като влязло в пубертета.

58-годишната жена е обвинена в закана за убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания. Описано с няколко думи – тя е счупила дръжка от метла в тялото на детето, наранявала го е с нож и го е пребивала с точилка, твърдят от държавното обвинение.

Случаят е от белослатинското село Бъркачево. Според прокуратурата в началото на юни 2021 г. приемната майка упражнила физическо насилие, спрямо момчето заради взети от него слушалки на сина й.

Същата вечер тя му нанесла побой с точилка и наранявания с нож в областта на китката, гърдите и бедрото. Сложила чувал на главата и искала да го дави, но се отказала. Така момчето отишло на училище, където забелязали нараняванията му.

Екипът на bTV се срещна с обвиняемата Румяна Илиева.

„Той навлезна в пубертета и съвсем се промени коренно, и започна да не слуша, да не иска да учи, започнаха да ми изчезват неща“, казва Румяна.

Приемната майка обаче отрича да е посягала на детето, но признава, че го е наказвала.

Румяна Илиева казва, че никога не е ползвала нож срещу детето, нито е слагала чувал на главата му, както съобщават от прокуратурата. По думите й нараняванията на детето не са нанесени от нея.

„Аз не мога да си представя, че тази жена би могла да извърши такова нещо“, казва кметът на село Бъркачево Благовеста Борисова.

„Чула съм, че детето е имало белези от пробождания, охлузвания, синини, но това са само слухове“, казва Борисова.

Предстои делото да влезе в съда.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *