img

Руската Мафия е най-мощната в Света

/
/
/
1294 Views

Руската мафия е най-мощната престъпна мрежа в света. Това сочат анализите на експертите, които бяха оповестени в Лондон и Мадрид.

В списъка на първите Топ 10 мафиотски структури има и балкански – сръбската и албанска мафия. В списъка влизат онези престъпни групировки, които действат на територията на няколко страни едновременно и които се борят за надмощие в наркотрафика, търговията с оръжие, проституцията.

Руската мафия

В момента тя наброява около 500 000 души и нейното влияние в света непрекъснато нараства. Кръстниците на руската мафия контролират близо 70 на сто от руската икономика. Руската мафия контролира проституцията в Макао, Китай, наркотрафикът в Таджикистан и Узбекистан. Прането на пари в Кипър, Израел, Белгия и Великобритания, нелегалната имиграция в Швеция, кражбата на автомобили, нелегалната търговия на ядрени материали, търговията с оръжие и проституцията в Германия. Руската мафия участва и още в укриването на данъци от търговията с петролни продукти, в застрахователните измами, поръчковите убийства, търговията с кокаин, проституцията в САЩ и кражбата на коли и бижута в Канада.

Италианската мафия

Тя е една от най-известните в света, чийто корени датират още в 19-ти век, а нейното родно място е Сицилия. Тя наброява около 4000 души – основно от десетина фамилии. Италианската мафия обаче има безброй „сътрудници“ и се смята за една от най-коравите в света, която и днес действа на територията на САЩ, Франция, Германия, Белгия, Холандия. Всеки член на мафията преминава през „пробен период“, в който трябва да се докаже като качествен извършител на убийство. Основната част от приходите на мафията идват от търговията с кокаин и хероин и тясното сътрудничество с колумбийския наркокартел. Италианската мафия е известна и с огромното си икономическо влияние чрез корумпирането на политици и магистрати.

Колумбийският наркокартел

Колумбийската наркомафия съществува от средата на 60-те години на миналия век когато започват да продават „малки количества наркотици в САЩ“. Картелите „Меделин“ и „Кали“ много бързо се превръщат във водещи производители на кокаин в света. За да ограничи влиянието на „Медилин“, който поиска и политическата власт в страната колумбийското правителство започва да сътрудничи с наркокартела „Кали“, който в момента е най-могъщата мафиотска структура в света. Те са известни със своето добро сътрудничество с всички престъпни организации в отделните държави. Те контролират и целият транспорт по пренасянето на кокаина в света и по-специално този с корабите.

Китайската мафия

Китайската мафия контролира две трети от световната търговия с хероин, която е предназначена предимно за САЩ. Те контролират и нелегалната имиграция в Югоизточна Азия, Европа и САЩ. Тя се занимава и с кражби, поръчкови убийства, пиратство и фалшифицирането на пари. В китайската мафия участват около 30 000 души от Китай, Малайзия, Тайван, Сингапур…

Японската мафия

Японската престъпна група „Якузе“ се смята за една от най-многобройните престъпни групи в света, в която членуват 110 000 активни служители от 2500 японски семейства. „Якузе“ е създадена преди 300 години, но те и днес се различават по особената прическа, татуировките по цялото тяло и липсата на кутрето на лявата ръка, което се предава при „кръщаването“ на „бащата“ – шефа на мафията. Тяхното мото е „работи тайно над закона“. Те се занимават основно с проституция, хазарт, порнография, нелегална имиграция, наркотрафик, пране на пари. Техният годишен приход се оценява на 71 млрд. долара.

Мексиканската мафия

Тя е създадена в затворите в САЩ от членовете на уличната престъпност и днес наброява около 30 000 души в САЩ. Те контролират каналите за наркотрафик, оръжие и проституция. Най-много пари печелят от нелегалната имиграция в САЩ и намирането на работа за имигрантите, които след това им „плащат гаранция сигурност“. Много пари печелят и от изнудване и рекет. Те действат на територията на Ел Пасо и Калифорния. Полицията нарича този град малкия Чикаго, защото напомня за Чикаго от времето на Ал Капоне. Членовете на мексиканската мафия се различават с татуировки по тялото на национални символи от Мексико.

Израелската мафия

Тя участва в много страни в проституцията, търговията с наркотици, но и в производството на дрога. Те са монополисти в износа на хашиш и екстази за Западна Европа, но и за САЩ. На времето тази мафия е известна като групата, която няма кръв по ръцете, защото „решава споровете чрез преговори“. Днес обаче тя има славата на една от най-жестоките, която не мисли дълго за премахването на сътрудниците си. Тясно сътрудничи с руснаците и много често дава убежище в родната си страна на своите колеги от престъпния свят.

Сръбската мафия

Тя успешно действа в над десет страни, включително Германия, САЩ, Италия, Великобритания, Франция, страните от Скандинавския полуостров. Сръбските мафиоти активно участват в наркотрафика, поръчковите убийства, рекета, хазартния бизнес и кражбите. В момента Интерпол издирва 350 граждани на Сърбия. Те активно си сътрудничат и с останалите престъпни групировки по света. Някои ги наричат и интелигентни крадци, заради огромните грабежи, които извършват по света без следи.

Албанската мафия

Тя се състои от много престъпни групи, които се намират в Албания. Действа на територията на САЩ, Западна Европа, но след 1980 година започва да разширява своята дейност и в други страни по света. Във Великобритания се смята за една от най-опасните. Техните правила не са се променили от 15-ти век. Албанската мафия участва в търговията с бели робини, алкохол, цигари, проституция, кражба на автомобили и рекет.

Мафията от Ямайка

„Британският ярдис“ е създаден през 1950 година от емигранти от Ямайка, които населяват бедните квартали във Великобритания. Те се занимават основно с търговия на кокаин, оръжие и марихуана. Групата е разделена на няколко престъпни банди и няма централно ръководство. Те са известни със своята бруталност и жестокост спрямо лондонската полиция.

Източник: БГНЕС

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *