img

Русия триумфира: Кирил Петков е в агония

/
/
/
288 Views

За разлика от правителството на ГЕРБ, което засили и без това силното руско влияние в България, Кирил Петков направи реални действия за ограничаване на зависимостите на страната от Русия и резонно си навлече гнева на Кремъл.

Русия официално обвини премиерът в оставка Кирил Петков в лъжа по повод интервюто му за британския „Таймс“. Според Мария Захарова Петков е в „политическа агония“.

В интервюто си Петков обвърза руското влияние на Балканския полуостров с ширещата се корупция и заяви, че тя е основен външнополитически инструмент на имперски настроената държава. Той казва още, че се опасява, че „Русия смята да го свали от власт завинаги“.

Кирил Петков се опасява, че „Русия смята да го свали от власт завинаги“. Премиерът в оставка вярва, че си е спечелил могъщи врагове в Русия, когато е сложил край на зависимостта на страната си от нея по отношение на доставките на газ, пише още в статията на британското издание, предаде Епицентър.

„С любопитство се запознахме с интервюта на Кирил Петков. Ние искрено съчувстваме на неговите опасения за „дългата ръка“ на Кремъл“, казва говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова.

„От гледна точка на логиката и истината не виждаме причина да коментираме поотделно всяко едно от умишлено неверните твърдения за руска намеса в работите на България, корупцията като наш „основен външнополитически инструмент“ на Балканите и „обработването“ на местните политици с екскурзии до Гърция“, се казва още в изявлението.

„Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение. Спекулирането с „руската заплаха“ за вътрешнополитически и други егоистични цели е сигурен знак за политическа агония.

Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да се угодничи на трансатлантическите „партньори“, завършва Захарова.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *