img

Румен Радев: Кризата удря народа, а не тези „от телевизора“! Война с Русия – НЕ!

/
/
/
266 Views

Румен Радев твърд – няма да разреши България да бъде използвана във войната!

„Няма да позволя България да се въвлече в конфликта с Русия и Украйна, без значение кой какво ще каже или ще говори против мен! Това е крайното ми решение. Защото от тази криза сега страдат хората. Тя удря народа, а не онези, които постоянно се изказват по телевизията.

Румен Радев на контра с Кирил Петков

Българите са ме избрали, за да им осигуря сигурност и спокойствие като президент и това е, което ще направя. Своеволия няма да има! Грижата ми са хората, а те искат мир. Докато съм на поста си, във войната няма да влезем“, заяви Румен Радев преди часове.

Пред медиите президентът даде и оценка за стоте дни работа на новото правителство на Кирил Петков и каза, че все още има надежди за добра работа от негова страна. Има обаче и много реални критики, които той няма да спести.

„Един е основният и огромен проблем при нас – цените. Постоянното покачване на цените тормози хората и ги кара да изнемогват. Това и само това е задачата на кабинета, по нея трябва да работи, за да облекчи народа. Трябва да се мисли за продоволствената сигурност и енергетиката, а не дали ще даваме или не оръжие на Украйна“, каза Румен Радев.

Относно коментара му за скандала с руския посланик, президентът каза само, че се надява и препоръчва на всички чужди дипломати да спазват етикета и нормата на поведение в нашата страна и да не си позволяват крайности.

Източник: Портал 21

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *