img

Румен Петков: Настоявам временно да бъдат отнети лекарските права на проф. Костадин Ангелов

/
/
/
384 Views

В официално писмо до председателя на БЛС д-р Иван Маджаров и до директора на УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанас Атанасов председателят на ПП АБВ Румен Петков настоя временно да бъдат отнети лекарските права на проф. Костадин Ангелов и му бъде предложено да излезе в отпуск, за да се погрижи за собственото си психично състояние.

В писмото Петков изразява загриженост за емоционалната стабилност на проф. Ангелов и подчертава опасността разклатеното му емоционално здраве да се отрази фатално на професионалната му дейност.

Повод за гореизложеното стана Искова молба на проф. Ангелов срещу Румен Петков в СГС заради твърдения на Петков от 20.04.2021 г., че медикът е некадърник и че е виновен за всички, които умряха поради недостиг на кислород. Заради тези изказвания проф. Ангелов надлежно е посочил в Исковата молба следното:

„Все още съм силно разстроен и притеснен заради разколебаното обществено доверие в личността ми.“

„Започнах да имам проблеми със съня, изпитвам смущение, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името ми с клеветническите изявления на ответника по мой адрес, разстроен съм от абсолютно незаконосъобразната намеса на ответника в личната ми сфера и публичното засягане на моя личностен и професионален авторитет, чест, достойнство и добро име“.

Проф. Ангелов подчертава, че „тези състояния не са преодолени към настоящия момент“ и все още изпитва гореописаните негативни емоции и преживявания.

Според Румен Петков тези твърдения поставят под въпрос психичното здраве на проф. Ангелов и, за да се стабилизира, лекарят се нуждае от почивка.

Източник: Актуално

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *