img

Проф. Неумивакин: Туршията е най-добрият продукт за алкализиране на тялото!

/
/
/
388 Views

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 1 кисела краставичка всеки ден?

Мариновани кисели краставички и домашно кисело зеле, традиционни ястия за семейството, могат да се намерят на трапезата почти всеки ден през зимата!

Оказва се, че всички туршии, включително киселите краставички влияят на нашето тяло, стимулират мозъка, помагат на храносмилателната система и дори могат да заместят антидепресантите. Кой би помислил…

Само човек със здрав стомах може да бъде щастлив! Учените са идентифицирали връзката между доброто храносмилане и работата на мозъка: мозъкът работи по-ефективно, ако всичко е в ред със стомаха. И ключът към здравето на храносмилателната система е наличието на ферментирали храни в храната.

Професор Иван Неумивакин смята, че туршията е най-добрият продукт за алкализиране на тялото.

Иван Павлович Неумивакин е доктор на медицинските науки, професор, член на президиума на Общоруската медицинска асоциация на специалистите по традиционна народна медицина и лечители, водещ народен лечител в Русия, удостоен с множество награди и държавни отличия. В продължение на 30 години той се занимава с космическа медицина. На основата на комплексните му изследвания е създадена оздравителна система, която включва използването на кислородната вода.

Проф. Неумивакин смята, че е неоспорим факт, ако се постави тумор в алкална среда, че той ще загине. Угощавайки се с хрупкави кисели краставички, Вие провеждате профилактика на рака! В здравословна киселинно-алкална среда няма място за растеж на опасни клетки.

Марината за киселите краставички се приготвя чрез ферментация и съдържа бактерии, които спомагат за поддържането на здрава микрофлора в стомаха и червата. Млечната киселина, която се предлага в домашните продукти, спомага за намаляване на количеството холестерол в кръвта, подобрява кръвообращението и помага за понижаване на кръвното налягане.

Също така, киселите краставички са богати на фибри, които активират храносмилателната система и помагат на храната да преминава по-добре през стомашно-чревния тракт. Ако човек няма проблеми с бъбреците, експертите препоръчват да ядете кисело зеле и осолени краставички по-често – тези продукти дори допринасят за отслабване!

За да бъдете оптимисти, трябва да сте здрави. При здравите хора всички телесни системи са в баланс, мозъкът активно произвежда хормона на щастието – серотонин, а вие не искате да се оплаквате от живота…

Вземете този прост съвет, за да подобрите здравето си – яжте по-често домашно приготвени кисели краставички, неслучайно винаги са били любимата храна на нашите предци от незапомнени времена!

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *