img

Проф. Коста Костов: Живеем в експеримента на едно мнозинство

/
/
/
404 Views

„70% от българското население заявява, че не вярва в науката и това съвпада с процента на тези, които твърдят, че няма вирус, че ваксините водят до генетични аномалии, че ще им съсипят поколението и т.н.

Това води до разделението в обществото, което се ползва за удобна политическа платформа“. Това каза пред БНР пулмологът проф. Коста Костов, национален консултант по белодробни болести.

По думите му в момента живеем в експеримента на едно мнозинство, което иска да живее в илюзии и иска да ни убеди в несъстоятелността на фактите:

„Ние ставаме жертва на това мнозинство… Искат да превърнат една неистина в социален консенсус, а истината е във фактите. Истината е, че ваксинациите затварят вратите към болниците и към реанимациите.

Научните данни са от много страни по света, в които убедително съвпадат процентите на имунна защита при ваксиниране. Не по-малко от 95% е защитата от критично протичане при заразяване и поне 98% защита от смъртност“.

„За едно зряло общество е характерно това да не мисли за себе си,а да мисли за границите на свободата си, за да не нарушава свободата на другите. Едно зряло общество се отличава по това, че мисли единно в името на всички.

Погледнете кривите на ваксинираните и височината на кривите на смъртността в Европа – те се разминават удивително с кривите в България. Колкото по-високи са кривите на ваксинираните, толкова по-ниска е смъртността.

Това се вижда в Европа. Ние това не искаме да осъзнаем, че ваксинацията ни спасява от тежки и смъртоносни случаи.

Да, ваксинираните могат да се заразяват, но вирусният товар е по-малък и ще заразяват по-малко околните, излъчват по-малка инфекциозна доза, науката го доказва, ако е безсимптомно – не заразяват околните. Ваксинираният се заразява, но е много по-малко опасен за околните, ваксинираните десетократно по-малко влизат в болница. Това са научни факти“, обясни пулмологът.

Проф. Костов заяви, че е за връщане на учениците в училище, но при много строг контрол.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *