img

Потресаващи подробности по случая с обвинената в изтезания приемна майка

/
/
/
221 Views

Срещу 58-годишната Румяна Илиева от с. Бъркачево, Бяла Слатина, са повдигнати три обвинения – за закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания.

Пострадалото дете е било с прорезни рани от нож в областта на китката, гърдите и бедрото. Нанесен му е и побой с дръжката на метла и с точилка заради скандал, че е взело слушалките на биологичния син на приемната си майка.

Детето твърди, че е било бито, заплашвано и изтезавано докато е живяло 4 години в семейството. В началото отношенията били добри, но не след дълго се влошили, защото момчето отказало да върши възлаганата му работа в къщата и в градината, а жената започнала да го бие и заплашва.

Отношенията им продължили по този начин до лятото на 2021 г., когато жената се ядосала, че момчето е взело слушалки на сина ѝ и възникнал скандала, по време на който са му нанесени прободни рани и побой.

Белезите забелязва неговият учител, който информира социалните служби.

В „Денят започва“ Мария Търнавска, директор на Дирекция „Социално подпомагане“-Враца, заяви, че веднага след получаване на сигнала Румяна Илиева е била заличена от регистъра на приемната грижа.

Учителите характеризират момчето като скромно, свито и неконфликтно дете. Към настоящия момент то продължава да живее в Центъра от семеен тип, където е добре адаптирано и е намерило свои приятели. Според Мария Търнавска детето вече е здраво физически и психически и в добро емоционално състояние. С него продължават да работят психолози.

По случая предстои да се произнесе съдът.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *