img

По волята на САЩ: Гласуваш за Киро, БСП и ДБ, получаваш Бойко, Митов и война

/
/
/
283 Views

Независимо дали ще се сформира кабинет с мандата на БСП и подкрепата на доскорошните десни и антикомунистически коалиционни партньори на анти-левицата или ще отидем на избори наесен, пред България има реална опасност от безпринципно коалиционно обединение в името на „евроатлантическото единство“ между ГЕРБ и доскорошната четворна коалиция.

И индикация, че това може да се случи дойде от най-авторитетния източник по въпросите на българската вътрешна политика, а именно Държавният департамент на Съединените щати.

Преди няколко дена говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че „съставянето на правителство очевидно е вътрешнополитически въпрос, но ние винаги сме за диалога“. Според глашатаят на Байдън и Блинкен, САЩ искат законодателна рамка за плана за възстановяване в България, а също за пагубното ни влизане в Еврозоната (което ще ни лиши от минималните остатъци на държавност и суверенитет, да не говорим, че ще изправи бедното ни население до стената), модернизация на въоръжените ни сили и разбира се, решения по въпросите на енергийната сигурност.

Преведено от оруелския новговор на американските чиновници, това ще рече, че САЩ „съветват“ БСП, ПП и ДБ да се прегърнат с ГЕРБ. Има още два интересни факта. На прословутата закуска при Херо Мустафа тези дни бяха поканени Калоян Икономов от ПП, Даниел Митов от ГЕРБ, Кристиян Вигенин от БСП, Станислав Атанасов от ДПС и Атанас Славов от ДБ. Защо американците призовават в посолството представители на всички парламентарни партии без „Възраждане“ и ИТН? Повече от ясно е, че става въпрос за поредното политическо инжинерство и ниспославане на волята на Хегемона над (анти)българската псевдо-политическа псевдо-класа.

Защо обаче, САЩ толкова много искат тройната коалиция да се прегърне с бившите и низвергнати управляващи от ГЕРБ, особено след като видимо от американското посолство бяха съпричастни към свалянето на Борисов, най-вероятно заради „Турски поток“ и други „провинения“ (иначе не им пречеше години наред корупция и сопаджийска политика на управляващите у нас)?

В изявлението си Нед Прайс ни дава индикациите и съвсем ясните намеци за целите им.

Първо, очевидно САЩ искат България ускорено да се подготви за влизане в Еврозоната, за да може завинаги да подпечатат съдбата й. В крайна сметка, има прецедент на държава, която е излязла от ЕС, но не и на държава, която да е излязла от Еврозоната. Не е сигурно дори дали това е възможно. Веднъж влезем ли в Еврозоната, изоставяйки българския лев и минималната си финансова независимост от Франкфурт и Брюксел, няма излизане от евроатлантическия лагер и заформящата се Европейска федерация/Свръхдържава (обявена в коалиционното споразумение на германското правителство).

Второ, САЩ говорят, че искат у нас модернизация на въоръжените ни сили. Защо изведнъж нашите евроатлантически партньори се вълнуват от Българската армия, след като под тяхна диктовка и давление тя беше години наред свивана, недофинансирана, да не говорим, че заради НАТО нарязахме за скрап ракетите СС-23?

Това трябва да се разгледа в контекста на конфликта между НАТО и Русия в Украйна. При положение, че всеки ден загиват от 200 до 800 украински войници и ВСУ биват смилани от руската артилерия, високоточни оръжия и, разбира се, руските пехотни части и военновъздушни активи, е ясно, че Киев няма да може да удържи достатъчно дълго, че да нанесе максимални щети и цена на Русия. А целта на конфликта от западна гледна точка, в крайна сметка, е да бъде изтощена Русия и да се предизвика Майдън в Москва.

Вече има съвсем ясни податки, както и информация и от руското разузнаване, и дори от някои западни източници, че се подготвя почвата за евентуална полска намеса в Украйна. Поляците са подготвили, както вече е споменато в аналитичната литература, над 20,000 щика, които да влязат в Украйна, за да „охраняват“ западните й части (към които Полша има исторически претенции). Но американците не пускат поляците в Украйна, само за да реализират мокрите сънища на Варшава за възстановяване на Жечпосполита (полската империя от 16-17 век). При всяко положение поляците ще бъдат използвани и като пушечно месо срещу Русия, за да и нанесат допълнително цена и щети, каквито явно украинците сами не могат.

В кюпа с Полша има голяма вероятност да бъдат включени и други източноевропейски страни, сред които най-вероятно Румъния.

И тук идва въпросът и за желаната от САЩ военна модернизация на България. Сред „коалицията на желаещите“ твърде вероятно да бъдем включени и ние, за да изпратим нашите войници в Украйна. Българската армия не е достатъчно голяма, за да представлява пречка за Русия, но дори да изпратим 5-6 батальонно-тактически бойни групи (горе-долу 5-6 хиляди щика), това ще освободи допълнително украински, а най-вероятно и полски и румънски части, които сега се занимават с охранителна дейност например по беларуската граница.

Или може просто нашите бойци да бъдат още малко пушечно месо срещу руснаците.

Военна модернизация най-вероятно също така означава още покупки на оръжие от САЩ, които естествено, ще са на чертежи на техника, която няма да видим дълги години (по примера с прословутите Ф-16, които ще могат да се експлоатират пълноценно след много години, когато и без това моделите ще ударят 50 или 60-годишен юбилей).

Другите очаквания на САЩ у нас също са прозрачни. Съдебна реформа е любим наратив на соросоидните НПО и американските мрежи за придобиване на влияние. Това обикновено може да се тълкува като поставяне на съдебната власт под техен контрол и използването й като бухалка срещу несъгласните с десуверенизацията на дадената страна.

Всички неща, които САЩ планират за България не могат да станат при една хлабава коалиция, която дори в момента не може да събере 121 народни представители, а след изборите наесен, ако има такива, най-вероятно ще е в още по-затруднено положение и политическа безизходица. Но виж, коалиция между ПП, ГЕРБ, ДБ и БСП ще създаде едно силно мнозинство, което ще може да наложи каквито и промени САЩ да искат от България, включително и влизане на България в открита война с Русия.

Всички досегашни стъпки на тройната коалиция между русофобските партии ПП, ДБ и БСП бяха в тази посока. Вижда се, че и ГЕРБ положиха също огромни усилия да се „реабилитират“ пред очите на посолството, изтиквайки на преден план фигури като тази на силно про-американския Даниел Митов, който е и американски възпитаник.

В Народното събрание тройната коалиция на ПП, ДБ и БСП се надпреварват с ГЕРБ кой да предложи по-русофобско, натовско, либерално и военолюбиво нещо. Със сигурност САЩ са били доволни от антибългарското предложение на ГЕРБ България да изостави националния си празник 3-ти март, когато страната ни възкръсва на картата на Европа след пет века робство, пардон присъствие.

Венецът на делото на Кирил Петков, Асен Василев, на БСП, на ДБ и на самите ГЕРБ, ще бъде именно влизането на страната ни във война с Руската федерация. Отношенията са сведени до минимум медиите, с няколко изключения, са под тотален контрол. Има и информация, че се говори и за Закон за цензурата наесен, което допълнително ще заглуши всякакъв глас на разума, мира и родолюбието. А най-тъжното е, че българското население е пасивно, безучастно и най-вероятно ще седи кротко, докато това се случва.

Факт е, че нашият народ не реагира нито на инфлацията (екстраполирана от погрешната правителствена политика), нито на покачването на цените на горивата (предизвикано от решението на Киро и Асен за неплащане на газа в рубли), нито на националното предателство за Северна Македония и респективно отказа ни от нашата история и идентичност.

Ако ударите по българската история, идентичност, достойнство, а също и по джоба на бедния българин не бяха достатъчно да изкарат народа от кръчмите и плажовете на улиците, то ще го направи ли това перспективата за унищожителна война, която може да доведе до нова национална катастрофа? Надявам се. Часът за България е 12 без 5.

Източник: Поглед

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *