img

Пловдивдски депутат: Ако не бяха руснаците и 3-ти март на 24 май щяхме да честваме празник на турската азбука

/
/
/
394 Views

Вчера имаше скандал на пленарната заседание в НС. Той бе заради предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да бъде национален празник вместо трети март. Той обаче не беше подкрепен от ресорната комисия по труда.

Според депутатите от ГЕРБ 3 март като национален празник отправя послание, че сме благодарни на една велика сила, именно Русия, пише Пловдив 24.

„3-ти март отправя сигнал, че ние сме благодарни на Русия. На 3-ти март българите благодарят на руските братя освободители. На 3-ти март винаги редом до българското знаме е редно да се вее руското знаме. Това е сигналът, който България отправя с националния си празник“. каза Чолаков.

„Тази карта на Санстефанска България, за българския народ и за българската история, е проблем. Тя ни е създала три национални катастрофи. Този идеал – той е много хубав, много грандиозен, много величествен, но е довел до три национални катастрофи“, добави депутатът.

В дискусията се включи и пловдивският депутат от БСП Иван Петков-Бебето.

„Ако не беше 3 март – какво щяхме да правим на 24 май. Щеше да честваме празник на турската азбука. Щяхме да бъдем турски султанат. Ако не бяха руснаците – тези, които Вазов ги описва. Ние сме лош продукт на системата, в която се опитвате да се закрепите“, заяви той.

Разбира се, коментарите след това изказване не закъсняха. От ТОП новини ви предоставяме част от тях:

– От целуване на руски дирници, чак на устата се е избил този модерен еничар. Интересно как преди руснаците 500 години не чествахме турска азбука и не се казвахме Мюмюн и Мехмед, и без тях.

– Поредния „помияр“ , който е проводник на руската пропаганда в България.

– Руските подлоги веднага активирани.Само не знам как им плащат вече.Сигурно пак като едно време с куфари долари и с подводници.

– Вчерашно мекере научи малко история бре. Денят на солунските братя се чества много по преди освобождението.

Какво мислите вие по темата?

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *