img

Пловдивчанин: Затова няма да ни приемат в Шенген! Жалко за бедна България!

/
/
/
214 Views

Парадоксите нямат край в Пловдив и България – така читател на Plovdiv24.bg обобщи онова, на което е станал свидетел преди броени дни. Даваме му думата сега:

„На 12.12.2022 г. реших да разгледам сравнително новата „Билла“ на светофарите до Транспортна болница и „Филикон 97“. С кола и стикер за паркиране на инвалид съм. Направи ми впечатление, че на бариерата не ми се даде от нея листче за влизане. Паркирах на място за инвалиди и поставих необходимия за това стикер.

Пазарувах в „Билла“ и аптеката до нея. Да съм се забавил малко повече от час. При излизане от паркинга трябваше да заплатя за престоя на паркинга! Попитах в близкия магазин Pepco, продавачката вдигна рамене и каза, че май има някъде автомат за заплащане.

Огледах се, но никъде нямаше някаква указателна табела. Намерих автомата SP SmartPark и реших да звънна на посочения за информация телефон на ViaPark. Никой не вдигна. В разстояние на половин час звънях отново няколко пъти, но пак никой не вдигна.

През това време разгледах автомата дали има някаква възможност да посоча, че съм паркирал със стикер за инвалид. Но такава възможност нямаше. Пак звъннах на горния телефон, резултат нула. Друг гражданин току-що беше платил и псуваше, защото и той бил инвалид и трябвало да плати въпреки стикера си.

Накрая платих 2 лева за престоя и бариерата услужливо ме пусна да изляза от паркинга. Вече на доста разстояние, далеч от посочената „Билла“, телефонът ми звънна и успях да разговарям с г-н Димитров от ViaPark.

Беше любезен, ако съм още на паркинга, щял да ми отвори. Да, но аз повече от половин час се мотая, звъня и никой не ми вдигна. Паркингът бил частен, собственост на „Филикон 97“. Да се обърна към тях.

Те само обслужвали бариерата, щял да предаде на програмистите да предвидят за безплатно паркиране на инвалиди. Не пожела да ми даде името и телефона на шефа си.

Двата лева за мен не са проблем, но докато всички си мълчим и траем, нищо няма да се подобри в бедната ни България.

Затова реших и отидох до „Филикон 97“. Разговарях с служители от Търговски отдел (имена не е необходимо да посочвам). Бяха любезни, дори готови да ми платят лично от тях двата лева, което, разбира се, отказах. И други хора се оплаквали, щели да предадат. Ще говорят и с шефа. Повярвах им, дано…

И ето въпросите, които задавам на директора на „Филикон 97“ и на Община Пловдив:

1. Паркингът пред „Билла“ до транспортна болница Пловдив бил частен, собственост на „Филикон 97“. Но защо в частен паркинг са построени обществени магазини и трябва да се плаща за достъп до тях?

2. Защо няма указателна табела, че в този паркинг се заплаща паркирането?

3. Защо не е предвидено колите на инвалиди със съответен стикер за това да не заплащат, например до 3 часа престой, както е по наредба на Община Пловдив и както е във всички градове и села на България?

4. Законите в България (дори ако визирам само 3 часа безплатно паркиране по наредба на Община Пловдив) важат за всички… Или не е така?

Ето защо не ни приемат в Шенген. Защото за някои и някои има закони, за други няма…

Жалко за бедна ни България, жалко за примиренческото поведение на хората, жалко за институциите, които „нямали правомощие“, „не зависило от тях“ и т.н.

Призовавам младите хора – или променете нещата в България към добро или бягайте надалеч…

Прилагам снимки на автомата за заплащане на паркинга, и снимка на бележката за заплатената сума (в нея е името на фирмата, грижеща се за паркинга).

Пловдивчанин: Затова няма да ни приемат в Шенген! Жалко за бедна България!

автомата за заплащане на паркинг

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *