img

Певицата Мая Нешкова до патриарх Неофит: Направете общ молебен срещу пандемията

/
/
/
321 Views

Отворено писмо до патриарх Неофит, в което го призовава за общ молебен срещу пандемията е написала певицата Мая Нешкова.

Идеята е в един и същи ден и час всички храмове в страната да изнесат навън чудотворните си икони при продължителен камбанен звън и така да се извърши молебен за избавянето на народа от настъпилия мор. Писмото е подписано и от съпруга на звездата – композиторът Кирил Икономов, и е входирано в Софийска митрополия, пише Струма.

То бе публикувано във фейсбук страницата на изпълнителката на „Честит рожден ден“ и само за часове достигна до десетки хиляди потребители на социалната мрежа.

Тези дни обичаният музикален тандем, дал на публиката евъргрийни като „Конче вихрогонче“, „Китка за обич“, „Щастие с пари не се купува“, „Обичам те“, „Имен ден“, „Има ли виновни в любовта“, „България“ и много други, отпразнува 30-годишнината от построяването на църквата си „Успение Богородично“ в Благоевград. С освещаването през лето 1991 г. двамата представиха на „Мелодия на годината“ баладата си „Храмът“, която се превърна в една от знаковите им песни.

„Твърдо вярваме, че такава една обществена молитва в дух на единение и любов ще бъде угодна на Бога и ще се въздигне като благословен тамян пред неговия престол на небесата“, казват Мая Нешкова и Кирил Икономов в писмото до патриарха.

Ето и пълният му текст:

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *