img

Първи думи на шеф Токев след позорния арест!

/
/
/
600 Views

Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева на известния готвач Андре Токев, който бе задържан и обвинен за шофиране в нетрезво състояние в условието на рецидив, съобщиха от съда.

52-годишният Токев има 10 дни да внесе гаранцията.

„Съжалявам за случилото се, просто работя по 15-18 часа на ден. Не знам какво се случи, объркан съм от цялото нещо“, заяви пред магистратите готвачът и помоли съда за по-лека мярка.

Той бе задържан в неделя вечер на столичното Околовръстно шосе по време на акцията на Пътна полиция срещу шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества. Готвачът шофирал пикапа си по джанти и с висока скорост, след като разкъсаните му гуми изпаднали.

Пробата му с дрегер показала 1,9 промила алкохол в издишания въздух, а кръвната проба – 1,7 промила.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че той е извършил престъпление в условието на рецидив, тъй като през 2019 г. му е наложела условна присъда с изпитателен срок за същото нарушение.

Решението на Софийския районен съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Ако такова постъпи, мярката ще се гледа на 11 ноември от Софийския градски съд.

 

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *