img

Първи думи на медсестрата от скандалния клип с починалата жена СНИМКИ

/
/
/
3399 Views

Медицинската сестра от скандалния клип с починалата във Враца жена каза за bTV, че е спазила процедурата.

На кадрите от социалните мрежи се вижда как пациент в тежко състояние чака пред регистратурата на спешно-приемното отделение, докато медицинската сестра разпитва съпруга ѝ за лични данни. Очевидец на случилото се и автор на скандалния клип е Иван Илиев.

„Една жена в количката с едно детенце. Видимо в много лошо състояние, главата ѝ увисваше назад. Тя започна да го разпитва, дай ми личната карта, тя има ли тест за COVID, той човекът беше и притеснен – изпусна портмонето, разхвърчаха се документи. Каза ѝ не виждаш ли, че тя умира, сестрата взе да ѝ прави тестове“, разказва Илиев пред камерата ни.

Екипът ни откри медицинската сестра от регистратурата на работното ѝ място и днес.

Иван Илиев„Човекът дойде. Каза, че жената е със затруднено дишане и е дошъл със собствен превоз, защото то ЦСМП са му отказали. Трябваше да я регистрирам, направих ѝ тест“, казва медицинската сестра Виктория Христова.

„Ако тази жена я вкараме и е починала без да е регистрирана, тогава къде е вината? Той каза, че е от няколко дни това нещо. Да, може би съм се забавила, но не мисля, че вината е моя при положение, че те толкова време са я държали вкъщи“, казва Христова.

Малко след заснемането на клипа жената е приета, но издъхва въпреки усилията на реаниматорите.

Скандалната лекарка от ВрацаОт болницата във Враца определиха случая като недопустим и заявиха, че ще уволнят служителката си. „Медицинските действия са приоритет, а не лични карти. Това отношение просто трябва да изчезне, не е нормално да има такова отношение към човек, който търси помощ“, заяви директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев.

Междувременно служителката сама е подала молба за напускане. Тя заяви, че съжалява за случилото се.

Министърът на здравеопазването възложи проверка. Самосезира се и окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

От болницата във ВрацаОрганизира се и протест пред лечебното заведение.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *