img

Откога ли управляват климата ? Защо изкуствено вали в Абу Даби, ОАЕ?

/
/
/
60 Views
Откога ли управляват климата..?🤔
Защо изкуствено вали в Абу Даби, ОАЕ?
Един невероятен експеримент за създаване на изкуствени валежи в емирството на Абу Даби завърши с успех. Сега жителите на емирството няма да се налага да страдат от суша и жега. Вярно е, че и това удоволствие не беше евтино: климатичен проект, наречен Weathertec, струваше на властите в Абу Даби 11 милиона долара.
Същността на изобретението се крие във факта, че специални устройства натрупват отрицателно заредени йони. А тези частици от своя страна водят до образуването на дъждовни облаци. През 2010 г. учените създадоха 52 изкуствени дъждове в района на Ал Айн, вторият по големина град в емирството. „Изкуствените“ валежи се оказаха почти идентични с естествените, бяха придружени от градушка, силен вятър и мълния, които озадачиха и дори уплашиха местните жители, които не бяха свикнали с подобни явления.
Представители на швейцарската компания Metro Systems International, която изпълнява проекта, заявиха, че в момента те напълно контролират тази уникална технология в района на Ал Айн. Разбира се, такива чудеса са много скъпи, но клиент на проекта е емирът на Абу Даби и президентът на Обединените арабски емирства шейх Халифа ибн Зайд ал Нахян, един от най-богатите хора в света
Източник:
„Интересни Факти ,Загадки ,Мистерии и Истории от България и Света“
Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *