img

Олимпийската шампионка Ивет Горанова става полицай!

/
/
/
369 Views

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио Ивет Горанова има намерение да се влее в редиците на МВР, разбра Топновини.

21-годишната спортистка от дете мечтае да стане полицай и лови престъпници, още повече че и нейният треньор Ангел Ленков е офицер в Регионалната дирекция на вътрешните работи в Плевен.

Преди да облече обаче полицейска униформа, „златната“ Ивет има още какво да вземе от каратето и татамито. Следващата ѝ цел е Световното първенство, което е много скоро – едва след два месеца. След медала от Токио сега е още по-настървена за злато и от световния форум, понеже от малка всяко отличие ѝ действа още по-стимулиращо.

„Започнах карате без никакви големи амбиции да постигам цели и медали. Но с всяка една тренировка спортът започваше да ми харесва все повече. Особено след като спечелих първия си златен медал на 10 години. Това беше изключителна мотивация за мен, бях супергорда със себе си. С всеки един медал все повече и повече се мотивирах“, разказа преди дни Горанова пред ПИК TV.

След завръщането си от Япония тя стана почетен гражданин на родния си град Долна Митрополия, като получи парична награда от 10 хил. лева и общински терен, на който да си построи къща. „Общината винаги ме е подкрепяла и са ми помагали финансово. Още преди Олимпиадата си го мислех – искам да си направя моя къща там, защото това е моето родно място и каквото и да се случва, аз винаги ще се връщам там“, добави Горанова.

Който не е спортист, той не знае колко труден е пътят към олимпийското злато. А понякога и обезверен…

„Имала съм такива моменти. Преди квалификациите в Париж например. Загубих на Европейското първенство и бях готова да се откажа. Не вярвах, че можех да постигна нещо. Бях изпаднала в дупка. Но точно тогава федерацията ми оказа изключителна подкрепа. Стъпих върху нея и върху вярата в мен на треньора ми. Трябваше да променим нещо, нещо да се случи…

Научихме за мотивационния коуч Моузес Налока, той също ми оказа своята подкрепа и започнахме да работим заедно“, споделя пред камерата на ПИК TV Ивет. Всичко изброено – разочарованието, устремът към върха и подкрепата на правилните хора правят 21-годишната спортистка непобедим воин. И логично следва фурорът ѝ в Токио.

Източник: Ретро

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *