img

Никоя страна няма възможност да се противопостави на руските хиперзвукови ракети „Кинжал“

/
/
/
290 Views

Руските хиперзвукови ракети „Кинжал“ не могат да бъдат свалени и твърденията на Киев за прехващане на тези ракети от системите за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ са чиста пропаганда, каза първият заместник-изпълнителен директор на Ростех Владимир Артяков в пряко предаване по телевизионния канал „Россия-24“ в понеделник.

„Разбира се, невъзможно е да се прехванат Kinzhals. Въпросът е, че системата Kinzhal интегрира технологии, които днес всъщност не могат да бъдат преодолени от гледна точка на спиране на движението на ракетата към определената зона“, каза висшият изпълнителен директор.

„Това е един от елементите на пропагандната работа на нашия враг“, каза Артяков, коментирайки твърденията на Киев, че хиперзвуковите ракети „Кинжал“ уж са били свалени от ЗРК „Пейтриът“.

Специалният пратеник на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей, който посети Киев в средата на май, също не вярва, че системата за противовъздушна отбрана Patriot е в състояние да свали руски хиперзвукови ракети „Кинжал“, както твърди украинският министър на отбраната Алексей Резников в интервю за The Financial Times.
„Кинжал“ е най-новата руска система с хиперзвукови аеробалистични ракети, носени от специално оборудвани изтребители-прехващачи МиГ-31К. Ракетата Kinzhal се отличава с ниска радарна видимост и висока маневреност и е предназначена да поразява наземни и морски цели.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *