img

Напрежение пред къщата на Бойко Борисов в Банкя

/
/
/
220 Views

Представители на ВМРО водени от Ангел Джамбазки се събраха на протест пред къщата на Бойко Борисов в Банкя, става ясно от кадри, разпространени във Фейсбук.

Повод за демонстрацията е днешното решение на партия ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото върху Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС.

Известно е, че Бойко Борисов подкрепи Френското предложение за РСМ, даде на Кирил Петков 59 депутати. Предсавителите на ВМРО разпънаха плакати с призив: „Не предавай Македония“ и „Бойко, страх ли те е“. Те запалиха и факли.

При протестиращите обаче пристигнаха активисти и депутати на ГЕРБ, водени от Десислава Атанасова. Стигна се до спречкване с представителите на ВМРО. Във видеото се чуват обвинения за скъсани и разменени фланелки и взимане на телефони.

„Трябва да бъде защитен интересът на македонските граждани с българско самосъзнание, трябва да бъдат вкарани сроковете, които да бъдат гаранция, че ако нещо не се случи няма да продължи процеса и може да бъде върнат назад. Трябва да бъдат вкарани всички неща детайлно“, каза Джамбазки.

„Това е всичко, което правим, в съзвучие с договора и рамковата позиция на българския парламент ще бъде вкаран протокола и по преговорната рамка и заключенията на Съвета. Това е, което ще се случи благодарение на изказванията на г-н Борисов днес и позицията, която ГЕРБ изрази. Гарант ще бъде целия ЕС и всички държави членки. Съвета и Комисията“, отговори му Георг Георгиев.

„Благодарение на това, което направихме днес. Ако не бяхме извели въпроса пред очите на публиката, правителството щеше да го замете и да отиде с една неподготвена позиция. Но замисли се, благодарение на нас сега всички документи на ЕС ще влязат в съзвучие и в синхрон с българската Рамкова позиция от 2019 г. и с българския договор със РСМ“, добави още той.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *