img

НАП при Борисов опростила 600 000 лева дълг на любовника на Деница Сачева

/
/
/
523 Views

Ричард Алибегов, който не слиза от екрана на най-рейтинговите ни телевизии, има съвсем резонни основания да организира и поведе протестите срещу сегашната власт, която наложи зеления сертификат и по този начин удари сериозно по бизнеса на ресторантите и баровете.

Алибегов е шеф на Асоциацията на заведенията, която е най-върлият враг на здравния министър Стойчо Кацаров. Оказва се, че преди няколко години НАП е опростила дълг от 600 000 лева на фирма на Алибегов, пише вестник „Галерия“.

Според източници от данъчната агенция служителите й нарочно са забавили изискването на дълга и така са позволили на дългокосия Ричард да се възползва от изтеклата давност. Това сега го принуждава да протестира срещу мерките на служебните правителство, въпреки че неговите връзки с предишната власт стигат до двама души, които не са вече част от ГЕРБ – Цветан Цветанов и Елен Герджиков.

Подозренията, че Алибегов има солидни позиции в среди на доскоро управлявалата партия, са породени от сблъсъка му с Валери Симеонов преди две години. Тогава лидерът на НФСБ внесе законопроект за премахване на наргилетата от заведенията у нас. Първоначално ГЕРБ подкрепи тази идея, но впоследствие се обърна срещу нея с мотива, че е необходима нотификация от ЕС.

В крайна сметка законът засегна само лицата до 18 години, на които бе забранено да пушат наргилета. Валери Симеонов директно обвини Алибегов, че има влияние върху част от управляващите, и го определи като един от нарушителите на закона.

„Има някаква странно съвпадение между един от лидерите на тази група нарушители или забогатяващи от здравето хора. Той се казва Али Бабаков, или нещо такова беше. Някакъв Али Бабаков – по аналогия с Али Баба и 40-те разбойници, който има влияние на високи позиции и оттам си е прокарал пасивна позиция на нашите партньори от ГЕРБ, за да не бъде ощетен техният бизнес“, каза тогава Симеонов.

Друга далавера, с която Ричард Алибегов се прочу в миналото, бе свързана с негово заведение на столичния булевард „Витоша“.

Той бе сред първите, които усвоиха допълнителни места върху най-скъпата софийска улица срещу нищожен наем. Освен че взе още терен, Алибегов се опита да изсече кестени, които пречеха да се разпъне… тентата на неговия бар.

Мнозина подозираха, че зад тези машинации Ричард стоеше заедно с бившия вече председател на Софийския общински съвет Елен Герджиков, смятан за един от най-приближените хора в ГЕРБ на бившия втори в партията Цветан Цветанов.

Източник: Мигнюз

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *