img

Най-големият круизен кораб в света е готов

/
/
/
134 Views
Приключи строителството на най-големия круизен кораб в света. Той бе построен в корабостроителница във Финландия. Круизният кораб вече направи първото си плаване в открити води.
Корабът се казва „Иконата на моретата“ и е собственост на Royal Caribbean International. Дължината му е 365 метра и ще тежи 250 800 тона.
Когато отплава във водите на Карибите през януари 2024 г., той ще побере около 5610 пътници и 2350 души екипаж. На борда ще има най-големият аквапарк в света, който се намира в море.
Настоящият притежател на титлата най-голям круизен кораб в света е от флота на Royal Caribbean – „Чудото на моретата“, който направи първото си плаване миналата година и е малко по-малък с дължина 362 метра.
Royal Caribbean International представя „Иконата на моретата“ като еволюционния връх на круизната линия, като използва най-новите технологии и се основава на 50-годишно обучение в историята на компанията.
„Иконата на моретата“ е и първият кораб на Royal Caribbean International, задвижван от втечнен природен газ и технология с горивни клетки, като част от движението на компанията към бъдеще с чиста енергия.
Корабът има 20 палуби
Обслужващият персонал ще бъде около 2600 души.
Източник : Facebook
Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *