img

На хотелиерите им писна! Заканиха се да гонят украинските семейства, готвят се и протести

/
/
/
229 Views

Напрежение сред хотелиерите в Слънчев бряг заради неизплатени средства за настаняването на украински бежанци.

Заради слабия сезон в курортния комплекс много от тях вече мислят за намаляване на персонала. Готвят се и протести, разбра ТОП Новини.

Хотелиерите заплашват, че ако не получат средства по сметките си за настаняването на украинските бежанци, ще се наложи да изведат десетки майки с деца от базите си.

„Свърши се не само търпението, свършиха и парите, което е много важно, особено за колегите, които решиха да продължат програмата с 10 и 15 лв. Въобще не се платени средствата за месец май, а отделно влизаме в програмата за месец юни. Ако не бъдат платени парите в тази седмица, то да почнем методично да вадим украинците от хотелите и да се завеждат тези насрещни искове срещу държавата. Това наистина е притеснително, защото ще създаде следващия логистичен хаос“, каза хотелиерът Радостин Дачев пред bgonair.bg.

„Всички искат да ядат, всички искат някакъв сервиз, обслужване, обаче хората не получават заплати. При нас много служители напуснаха, просто няма с какво да им платим“, посочи хотелиерът Тамара Анастасова.

Липсата на навременна държавна подкрепа за собствениците на хотели притеснява и украинските граждани, настанени в Слънчев бряг:

„Условията тук много ни харесват. Не знам къде ще отидем, ако се наложи да напуснем хотела. Дъщеря ми е малка – вижда морето за първи път, щастлива е да бъде тук“, сподели Наталия Тиранская.

„В нашата страна положението е много опасно, нужно ни е убежище тук. Просто няма къде да отидем, благодаря на България с цялото си сърце“, каза Кристина Малидева.

Във вторник хотелиери от Слънчев бряг ще протестират при входа на Равда на главния път Бургас – Варна. Очаква се демонстрацията да премине с кратко предупредително затваряне на главната отсечка.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *