img

На 27 ѝ казаха да напише завещание, сега катери планини СНИМКИ

/
/
/
220 Views

По време на период на лошо здраве по време на пандемията от коронавирус, лекарите посъветваха Шарлот Ноунс да започне да пише завещание.

Въпреки това, благодарение на някои „чудотворни лекарства“ и много упражнения, тя успя да направи невероятни подвизи, включително изкачване на Бен Невис, най-високата планина в Обединеното кралство, съобщи Mirror.

29-годишната Шарлот трябва да отпразнува 30-ия си рожден ден през април и казва, че винаги е знаела, че времето ѝ е ограничено, но когато преди две години, състоянието ѝ се влошило, тя решила, че не ѝ е дошло времето да напусне този свят.

“Лекарите ми казаха, че единственият шанс да оцелея е двойна трансплантация на бял дроб, но операцията беше отменена и се почувствах ужасно”, спомня си тя.

Шарлот Ноунс„Въпреки това, с помощта на ново лекарство и много упражнения, промених живота си“, обяснява Шарлот, която е била диагностицирана с кистозна фиброза само на осем месеца, генетично заболяване, при което белите дробове и храносмилателната система се задръстват с гъста, лепкава слуз.

През април 2020 г. тя била откарана в болница, защото повръщала кръв и не можела да движи дясната страна на тялото си. Две седмици по-късно майка ѝ я намира в безсъзнание. Тя получила масивен кръвоизлив в белите дробове и инсулт.

Тогава ѝ било казано, че се нуждае от двойна белодробна трансплантация и че би било добра идея да направи завещание, така че семейството ѝ да знае желанията ѝ, ако най-лошото ѝ се случи.

Въпреки че се намели донорски бели дробове, на Шарлот не ѝ била направена трансплантация поради здравословни проблеми с кръвта и черния дроб, тъй като било малко вероятно да оцелее след операцията. За щастие, с помощта на лекарства и велоергометър Шарлот подобрила белодробната си функция с 40 процента.

Тя се върнала към редовната си работа в човешките ресурси и започнала да ходи на фитнес пет пъти седмично.

Истински истории от светаПрез септември Шарлот изкачила Бен Невис с брат си, братовчеди и най-добър приятел, събирайки добра сума пари за Фонда за кистозна фиброза.

“Изкачването ми отне осем часа, но сега знам, че няма нищо непостижимо. Моят план е да имам дълъг и щастлив живот. Това, че ми казаха да напиша завещание на 27 години, ме разтърси дълбоко, но все още съм тук и се наслаждавам на живота, без да го приемам за даденост”, казва тя.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *