img

На 27 ѝ казаха да напише завещание, сега катери планини СНИМКИ

/
/
/
60 Views

По време на период на лошо здраве по време на пандемията от коронавирус, лекарите посъветваха Шарлот Ноунс да започне да пише завещание.

Въпреки това, благодарение на някои „чудотворни лекарства“ и много упражнения, тя успя да направи невероятни подвизи, включително изкачване на Бен Невис, най-високата планина в Обединеното кралство, съобщи Mirror.

29-годишната Шарлот трябва да отпразнува 30-ия си рожден ден през април и казва, че винаги е знаела, че времето ѝ е ограничено, но когато преди две години, състоянието ѝ се влошило, тя решила, че не ѝ е дошло времето да напусне този свят.

“Лекарите ми казаха, че единственият шанс да оцелея е двойна трансплантация на бял дроб, но операцията беше отменена и се почувствах ужасно”, спомня си тя.

Шарлот Ноунс„Въпреки това, с помощта на ново лекарство и много упражнения, промених живота си“, обяснява Шарлот, която е била диагностицирана с кистозна фиброза само на осем месеца, генетично заболяване, при което белите дробове и храносмилателната система се задръстват с гъста, лепкава слуз.

През април 2020 г. тя била откарана в болница, защото повръщала кръв и не можела да движи дясната страна на тялото си. Две седмици по-късно майка ѝ я намира в безсъзнание. Тя получила масивен кръвоизлив в белите дробове и инсулт.

Тогава ѝ било казано, че се нуждае от двойна белодробна трансплантация и че би било добра идея да направи завещание, така че семейството ѝ да знае желанията ѝ, ако най-лошото ѝ се случи.

Въпреки че се намели донорски бели дробове, на Шарлот не ѝ била направена трансплантация поради здравословни проблеми с кръвта и черния дроб, тъй като било малко вероятно да оцелее след операцията. За щастие, с помощта на лекарства и велоергометър Шарлот подобрила белодробната си функция с 40 процента.

Тя се върнала към редовната си работа в човешките ресурси и започнала да ходи на фитнес пет пъти седмично.

Истински истории от светаПрез септември Шарлот изкачила Бен Невис с брат си, братовчеди и най-добър приятел, събирайки добра сума пари за Фонда за кистозна фиброза.

“Изкачването ми отне осем часа, но сега знам, че няма нищо непостижимо. Моят план е да имам дълъг и щастлив живот. Това, че ми казаха да напиша завещание на 27 години, ме разтърси дълбоко, но все още съм тук и се наслаждавам на живота, без да го приемам за даденост”, казва тя.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *