img

Мрежата ври и кипи след смъртта на жената в Спешното: Има още много такива случаи

/
/
/
351 Views

След нашумелият трагичен случай с починалата жена в спешното на врачанската болница министър Сербезова съобщи, че ще бъде направена проверка на всички спешни звена в страната.

Както знаем това не е първи случай на починал човек в следствие от разтакаване по болници и административни формалности. Ковид пандемията стана един вид оправдание за нередностите по болниците, които са от години. От ТОП Новини неведнъж сме ви показвали подобни случаи.

„Недопустимо е бюрократични изисквания да отнемат шанса за живот в ситуация, в която всяка секунда е ценна. В системата на здравеопазването трябва да се допускат и задържат хора, които са не само ценни със своите знания и опит специалисти, но преди всичко са човеци – с хуманно отношение към страдащите. И в същото време с професионална мисъл и бързина да дадат най-доброто от себе си, но и да бъдат емпати, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот”, каза проф. Сербезова.

Хората са съгласни, че медицинските работници на първо място трябва да са човеци и разбира се професионалисти. Работата им е да лекуват и да спасяват човешки животи.

Заплатите в областта на здравеопазването, да зависят от % излекувани пациенти.
Тогава лекарите ще имат голям интерес, да излекуват пациента ( клиента ), а не да го оставят да умре . Търгува се с живота и здравето на народа ни докога ще продължи това…? Останахме много малко… ???

Личните лекари, ЛИЧНИ ЛИ СА?! ГНИЛОСТТА СЕ КОРЕНИ ТАМ!!! ПРЕМАХНЕТЕ И НАПРАВЛЕНИЯТА! И ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА СИ ТЪРСЯТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ, Имат си здравни осигуровки!

И ако може да се обърне внимание на средната възраст на медицинските специалисти,работещи там. Отговарям-около 55 години! Няма кадри-това е истината! И този проблем ще се задълбочава.

Направете одит не само на спешните.. Посетете базите, мухлясалите мизерни стаи, тоалетни, русенски легла, мръсни чаршафи, твърда питка с резенче салам за обяд, хора ходят по нужда в шишета, изписване без епикриза и много, много други нечовешки условия и нередности в българската прогнила здравна система!

Причината е ясна! Безхаберие, безобразна здравна система! Търговци на човешки живот! Ако не и знаят егн-то,какво може да не е осигурена и няма да им платят!Кой ще поеме отговорността за ужасната психическа травма на това малко невинно детенце, защото то също е жертва на скапаната “ здравна система“

Сега ли?! Защото има заснет смъртен случай, затова, а защо няма след хилядите оплаквания на хората, как ги третират в болници, особено в спешните отделения?!

Защо едно 6 годишно дете трябваше да види това, че заради личната карта майка му спря да диша в коридора, защо допускате хората да умират по такъв нелеп начин, не е ли лекарския дълг да спасява живота, а не да го превръща в купчина хартия за клинична пътека!

Докарахте човещината от човека да излезе и не – нито това невинно създание ще ви прости, нито почернената й майка, нито хората по улиците… Позор!!!

Направиха докторите „счетоводители, прегледите бавни, бавни, ами те пишат по-половин час на компютрите,работят само за да получават повече,а отвън болният се „гърчи „от болки, но чака с часове, затова и им е толкова бърза ПОМОЩТА

Същото се случи и с майка ми преди две години, но имахме повече късмет. След като я намерих в къщата и паднала и не знаех колко време е престояла , след като дойде линейката и констатираха, че е инсулт в НКБ( трета градска) я приеха в спешното, около 40 минути престоя в триажа, без да извършват каквото и да било, след което казаха, правихме тест и ако е отрицателен я качваме в отделението.

Молих се на вси светии да е отрицателен, защото, ако не беше нямаше да лекуват инсулт. Беше отрицателен. И така след около час ,час и половина( при инсулт) я качиха на скенер и след това я приеха в отделението. За наша радост в неврологичното отделение на тази болница работят невероятни специалисти и хора, изключваме санитарките, които са ужасно груби.

За съжаление това не е изолиран случай и всеки, който се е докоснал до здравната система ще се съгласи с мнението на хората.

Източник: Вихрогон

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *