img

Москва: Байдън е срам за американския народ

/
/
/
293 Views

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви при посещението си във Варшава, че случващото се в Украйна може да се сравни със събитията в Унгария, Полша и Чехословакия и действията на СССР по време на Студената война.

Според американския лидер боевете в Украйна са „най-новата битка в една дълга борба“. „Съветските танкове смазаха демократичните въстания, но съпротивата продължи, докато Берлинската стена и всички стени на съветското господство най-накрая паднаха през 1989 г.“, каза Байдън. „Те паднаха, хората надделяха“.

По-рано през деня Байдън нарече руския президент „касапин“, което предизвика гнева на водещите представители на Кремъл.

„Реториката на президента на САЩ Джо Байдън е неприемлива за световен лидер и наистина граничи с клиничен случай“, заяви Леонид Слуцки, председател на комисията по международни въпроси на Държавната дума. „Никой от президентите на САЩ не си е позволил подобни атаки“, каза Слуцки.

Той отбеляза ниското културно ниво на американското ръководство и че „арсеналът на американската дипломация бързо се приближава до нула“.

„Байдън напълно прекрачи всички граници на благоприличието. Епитетите, с които се нахвърли днес към руския президент, са по-подходящи за тези, които убиваха цивилни – възрастни хора, жени и деца – в Югославия, Ирак, Либия, Сирия. Напомнете ми кой стои зад всички тези кампании? САЩ! Да напомняме ли кой насърчава нацизма в Украйна? САЩ!“ – написа политикът.

Обидите, изречени от президента на САЩ Джо Байдън срещу руския лидер Владимир Путин, са истерия от безсилие и може би американският лидер е болен и трябва да се подложи на медицински преглед. Това заяви от своя страна председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

„Президентът на САЩ отново си позволи недипломатично изказване за нашия президент. Американските граждани трябва да се срамуват от своя президент“, пише Володин в неговия канал в Telegram.

Говорителят на Държавната дума отбеляза, че поведението и издръжливостта на президента на Русия заслужават уважение. „Можем да се гордеем с нашия президент Владимир Владимирович Путин, неговото поведение и издръжливост заслужават уважение. Между другото, нито Елцин, нито Михаил Горбачов получиха подобни епитети от ръководителите на Съединените щати, по очевидни причини „- смята Володин.

Източник: Факти

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *