img

Мъж се разхожда из отделение на болница и пита на висок глас: Има ли персонал в Ковид-отделението? Вижте жалките условия: Видео

/
/
/
353 Views

Недостигът на персонал заради четвъртата вълна на Covid-19 „оголва“ сериозно болниците, пише tribune. Това става ясно и от видео от Видин, в което мъж успява да запечата опустелия ковид-сектор.

„Има ли медицински персона в Ковид-отделението“, вика мъжът, чийто запис бързо набра скорост в социалните мрежи.

На видеото се вижда болен възрастен мъж, който е без дрехи и обикаля коридорите, вероятно в търсене на асистенция. Друг стои полуразсъблечен на леглото си, а вратите зеят широко отворени.

Според мъжа, който записва, вратите в сектора и по принцип не се затварят.

Медицинският персонал, който е на смяна в отделението, се състои от лекар, две медицински сестри и двама санитари, съобщава Bulgaria ON AIR.

В коридора има сбутани празни легла с нахвърляни матраци, виждат се и струпани бутилки с кислород.

Видеото показва и ужасно занемарената материална база на лечебното заведение.

„Срам и позор ! Уж сме в XXI век и Европа, а тук времето е спряло, лекарите са под всякаква критика, хигиената също в цялата болница, не само в това отделение!“, реагират хората в социалната мрежа.

„Препратих го на доста хора. Дано някой обърне внимание, защото това се нарича геноцид“, пише друга жена от Видин.

„Толкова грозно, толкова жалко и трагично! Животни не се гледат така!?!? Беше ме срам да го гледам. Не искам да повярвам, отказвам!“, реагира трета потребителка на групата „Видяно във Видин“ на потресаващите кадри.

Припомняме, че преди дни скандали разтресоха болницата във Видин. Медицински работници алармираха, че не получават цялото си допълнително възнаграждение за работа на първа линия. Били принуждавани да делят заплатите си с персонала, който не работи с Ковид пациенти.

Оказа се също, че част от допълнителните средства предназначени за медиците, били разпределяни между ръководните органи в лечебното заведение.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *