img

Лекарката на Синиша Михайлович: Болестта му бе ужасна, не се влияеше от никакво лечение

/
/
/
271 Views

Лекуващият лекар на Синиша Михайлович – Франческа Бонифачи, сподели, че бившият футболист и треньор в Серия „А“ е бил „перфектният пациент, но е трябвало да се изправи срещу най-агресивната болест, която някога е виждала. 

Припомняме, че футболната легенда загуби битката с левкемията и почина в петък. Бонифачи лекува 53-годишния Синиша през последните три години. Тя работи в Болоня, в един от най-добрите центрове за лечение на онкоболни.

„Синиша даде кураж на други пациенти с неговата диагноза, даде им сили да се борят. Той е човек с дълбоки ценности. Той не харесваше само футбол, но също и своето семейство, което го подкрепяше безспирно. Бях с него до самия край. Беше перфектният пациент с голям характер. Изцяло се беше доверил на лекарите. Бори се с ужасна болест, една от най-агресивните, които съм виждала. Даде ни страхотен урок и кураж занапред.

Кураж да не се страхуваме да се изправим срещу нещо непознато и да се борим без страх и болка“, споделя Бонифачи, цитирана от „Тема Спорт“.

„Не само, че загубих пациент, но загубих и приятел. Въпреки всичко – най-лошата е болест е тази, с която се бориш сам. Неговата болест беше ужасна, не се влияеше от никакво лечение, но беше заобиколен от любов и никога не се почувства сам“, добави лекуващият лекар на Михайлович.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *