img

Криптокралицата Ружа Игнатова вече няма да е сред издирваните от Интерпол

/
/
/
280 Views

Свалят от списъка с издирваните лица от Интерпол криптокралицата беглец Ружа Игнатова, научи „24 часа“.

От адвокатската кантора ТФБ, която работи по случая й, потвърдиха новината пред медията ни и уточниха, че вече разполагат с решение, с което се преустановява търсенето от Интерпол на Ружа Игнатова. Оттам добавиха още, че „в момента работят и по свалянето й от бюлетина на ФБР“.

Ружа Игнатова наема адвокат от кантората малко преди да изчезне.

Криптокралицата се издирва от 2017 г., като за последно е видяна да се качва на самолет от България към Гърция.

Игнатова се издирва за престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.

Пирамидата започва да действа през 2014 г. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $4 млрд.

ФБР установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите.

През цялата си над 100-годишна история ФБР е искало помощ от обществеността, за да открие издирваните престъпници – особено тези в списъка на десетте най-издирвани бегълци.

На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *