img

Кралицата е мъртва. Да живее кралят! Чарлз е новият монарх.

/
/
/
172 Views

В момента, в който кралицата умре, короната преминава незабавно и без церемония в ръцете на наследника Чарлз, бившият принц на Уелс. Но за да бъде коронясан за крал, той трябва да премине през редица стъпки, пише Би Би Си.

Едно от първите му действия е да реши дали да управлява като крал Чарлз III, или да приеме друго име. Например, първото име на дядо му Джордж VI е било Алберт, но той е управлявал с едно от вторите си имена.

Чарлз може да избере едно от четирите си имена – Чарлз Филип Артър Джордж.

Как ще се нарича той?

Едно от първите му действия е да реши дали да управлява като крал Чарлз III, или да приеме друго име. Например, първото име на дядо му Джордж VI е било Алберт, но той е управлявал с едно от вторите си имена. Чарлз може да избере едно от четирите си имена – Чарлз Филип Артър Джордж.

Той не е единственият, на когото предстои да смени титлата си.

Въпреки че е престолонаследник, принц Уилям няма да стане автоматично принц на Уелс. Той обаче веднага наследява другата титла на баща си – херцог на Корнуол. Съпругата му Катрин ще бъде известна като херцогинята на Корнуол.

Съпругата на Чарлз също ще получи нова титла, като пълното ѝ име ще бъде кралица-консорт – с термина „консорт” се обозначава съпругата на монарха.

Официални церемонии

В първите около 24 часа след смъртта на майка си Чарлз ще бъде официално провъзгласен за крал. Това става в двореца „Сейнт Джеймс” в Лондон пред церемониален орган, известен като Съвет за възкачването на трона.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *