img

Княгина Калина показа порасналия си син – Симеон Хасан (Снимки):

/
/
/
464 Views

Княгиня Калина е може би най-колоритното дете на Симеон Сакскобургготски. Заради бунтарския си нрав и екзотичната си визия княгинята често пъти е попадала в клюкарските хроники.

Сега Калина застана за първи път пред обектива на българска медия със семейството си

20 години след сватбата си с Китин Муньос единствената дъщеря на цар Симеон II даде интервю за новия летен брой на EVA. От уебсайта на списанието научаваме, че синът на двойката вече е на 15 години. „Симеон Хасан ни впечатли с интелигентността и възпитанието си и умението да говори български като българин“, пише EVA.

княгиня Калина

Симеон Хасан
Снимка: Слав и Хубен за сп.EVA

От кадрите личи, че младият Сакскобургготски е копие на известната си майка. Освен това момчето говори много добър български, както между другото и трите деца на Симеон Втори.

В снимките за броя 50-годишната Калина позира с народна носия. Увлечението ѝ към традиционните облекла си пролича още на сватбата ѝ през 2002 г., когато тя облече сватбена рокля с народни мотиви, припомнят от списанието.

Към момента дъщерята на Симеон II работи по реставрацията на музея във Врана и пред EVA споделя, че би желала да изложи там национални облекла, събрани от различни райони на България.

княгиня Калина семейство
Снимка: Слав и Хубен за сп.EVA

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *