img

Как да се справим с импотентността?

/
/
/
199 Views

Сексуалните проблеми все още са тема табу и много хора се притесняват да говорят открито за тях. Това обаче оказва негативно въздействие върху целият живот на засегнатите, затова е важно да се търси своевременно решение.

Един от най-разпространените проблеми при мъжете е импотентността.

Какво е импотентност?

Наричаме „импотентност“ еректилната дисфункция, която представлява невъзможност за получаване на ерекция или за нейното задържане. В тези случаи към пенисът не може да достигне достатъчен приток на кръв, което възпрепятства протичането на половия акт. Причините за това състояние са многобройни. Най-честите сред тях са:

сърдечно-съдови проблеми, нарушения на кръвообращението, неврологични увреждания, хормонални нарушения и по-конкретно – ниски нива на тестостерон, наранявания в областта на малкия таз, прием на определени медикаменти, стрес и депресия. Напредването на възрастта също оказва влияние на състоянието на артериите и кръвообращението. Еректилната дисфункция е по-често срещана при мъже с диабет, висок холестерол, високо кръвно налягане, както и такива злоупотребяващи с алкохол или наркотици.

Как да се справим с импотентността?

Използвайте сексуални стимуланти

Не допускайте еректилната дисфункция да съсипе интимния ви живот. На пазара се предлагат безопасни и ефективни средства, които се борят успешно с проблема. Такъв продукт са Камагра таблетки. Те са заместител на популярната виагра, действат безотказно и нямат странични ефекти при правилна употреба. С тяхна помощ ще имате качествена ерекция за продължителен полов акт, тъй като ефектът им трае няколко часа.

Откажете цигарите и алкохолът

Спрете или поне намалете употребата на цигари и алкохол, тъй като те влошават работата на кръвоносните съдове, навсякъде в тялото ви, включително и на тези, отговарящи за пренасянето на кръв към пениса.

Хранете се здравословно

Избягвайте мазни, преработени храни, полуфабрикати, захарни изделия и газирани напитки. Всички тези изкушения водят до покачване на теглото, увеличаване на лошия холестерол, повишаване на кръвното налягане и са предпоставка за развитие на захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания. Тези състояние се отразяват много лошо на целия организъм в това число и на мъжката потентност. Наблегнете на пресни зеленчуци, плодове, месо, риба, яйца, ядки, бобови растения.

Контролирайте теглото си

Мъжете с наднормено тегло са много по-застрашени от еректилна дисфункция отколкото тези с нормално телосложение. Правилното хранене, движение, режим на сън и почивка, както и редовните тренировки ще ви помогнат да поддържате здравословно тегло и привлекателна визия.

Активен начин на живот

Обездвижването е в основата на много съвременни болести както и на проблемите с мъжките сексуални способности. Бягането, плуването, кардио тренировките са чудесен начин да се поддържате във форма. Упражненията с тежести пък увеличават производството на тестостерон в организма, който подобрява сексуалната функция.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *