img

Как да настроите дограмата на зимен режим, за да ви е по-топло в жилището

/
/
/
2794 Views

С настъпването на студеното време всички се чудят как д подобрят затоплянето на дома си. Прозорците – това е, което първо трябва да затоплите.

Знаете ли за съществуването на зимни / летни режими на ПВЦ прозорците? Не? Тогава ще се радваме да ви кажем!

Как да настроите зимния режим на прозорец от ПВЦ дограма Този трик ще ви помогне също така да спестите много през зимата. Той ще бъде особено полезен в момент, когато е станало по-студено. Е, спестяването на пари също не вреди. А същността на тайната се крие във възможността за промяна на режимите на ПВЦ прозорците.Режимите на прозорците за различните сезони са изключително полезни, тъй като през лятото тази функция отслабва налягането на външната част на рамката върху гуменото уплътнение, а това от своя страна насърчава свободната циркулация на въздуха.

При зимен режим всичко работи точно обратното – налягането се увеличава, а топлината остава вътре.

Всичко е наред, но първо трябва да разберете дали възможността за промяна на режимите присъства във вашите прозорци. За да направите това, трябва да разгледате ексцентриците, с други думи болтовете на страничното подравняване. Когато има дупка за “шестоъгълника” или овалните болтове, тогава можете да промените режимите.

По принцип всичко е много просто. Необходимо е да завъртите болта вляво, или вдясно с деветдесет градуса (в зависимост от това в кой режим сте). Бъдете внимателни. Първо, намерете всички болтове в обхвата, броят им може да варира. Размерите на прозореца играят роля, както и производителя. Необходимо е да се изместят всички ексцентрици, тъй като резултат няма да има.

За да промените режима, ще ви е необходим шестограм или отвертка. Можете също да използвате клещи, но е по-добре да не го правите, тъй като механизмът за регулиране може лесно да се повреди. Обърнете внимание, че болта не е необходимо да се превърта до границата (не е там). Той ще завие и трябва да го завъртите само на деветдесет градуса, в зависимост от маркировката.

Ако всичко е направено правилно, дръжката на прозореца ще се движи по-строго, тъй като фитингите вече оказват по-голям натиск върху целта. Ако това не се случи, значи нещо не е наред. Вижте дали всички болтове се превъртат. Може да се случи, че сте пропуснали някои от болтовете или не сте забелязали.

За да проверите силата на натискане на прозореца, вземете лист хартия, натиснете го с целта и се опитайте да го получите. Ако ви стане трудно, прозорецът е в зимен режим. Готови сте!

Това видео показва как да промените режима на прозореца на зимен.

Сега можете да променяте режимите на прозорците според сезона! Препоръчваме ви също да смазвате частите на рамката (подвижни) с масло поне веднъж годишно, но не прекалявайте (имате нужда от малко масло). Проверете колко стегнати са болтовете. Тази проверка може да отнеме няколко часа, но прозорците ще останат толкова добри, колкото нови!

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *