img

Как да направите кухнята по-стилна и комфортна?

/
/
/
162 Views

Кухнята е едно от най-важните кътчета във Вашия дом. Именно там приготвяте вкусна храна или ободряващо кафе, събирате се да вечеряте със семейството или обмисляте какви интересни рецепти може да изпробвате.

Това е пространство, което се използва от всеки член на семейството, а вероятно и от вашите гости, затова е важно кухнята да бъде едновременно стилна и комфортна.

Вижте полезните съвети на интериорните дизайнери, които ще ви помогнат да пречупите актуалните тенденции, така че те да освежат визията на Вашата кухня и да създадат уютна обстановка, на която да се радва цялото семейство.

Сменете кухненската мивка

Без съмнения, мивката е едно от най-използваните кътчета във всяка кухня.  От това да си измиете ръцете, през почистването на хранителните продукти, до миенето на съдовете и до това просто да прекараме приятно в кухнята си. Тук експертите са категорични, трябва да подходите стратегически, когато избирате мивка за кухня, ако искате да ѝ се радвате, да Ви е удобна като големина, дълбочина, да е практична, да украси дома Ви допълнително със свой чар.

Препоръчително е да потърсите материали, които предлагат  качество за Вашите нужди и начин на живот като цяло. Не на последно място, внимателно проучете както начините на поддръжка и употреба, за да можете да се радвате дълго на мивката си, така и следпродажбеното обслужване. Изключително практични и много красиви са композитните кухненски мивки, които се предлагат в различни цветове и притежават всички тези предимства.

За да бъдем напълно честни, колко добре ще изглежда вашата мивка след години, зависи и от още един важен фактор – поддръжката. Уверете се, че сте запознати с препоръките и изискванията на производителя, които ще ви дадат ясни насоки как да почиствате и поддържате вашата мивка, за да ѝ се радвате години наред.

Вградени уреди за изчистен вид

Кухнята е място, в което лесно може да настъпи хаос. Независимо колко се стараете с почистването, нужно е само едно готвене, за да настъпи отново бъркотия. Един хитър трик, за да изглежда кухнята ви винаги подредена, е да заложите на вградените уреди, които са скрити в шкафовете.

Така постигате много по-хармоничен и изчистен вид на помещението, което създава усещане за повече чистота, подреденост и простор. Същата идея може да използвате, за да приберете всички прибори и съдове, както и нещата, които не използвате често. Гарантираме ви, че колкото по-малко вещи са поставени на видни места, толкова по-лесно ще ви е да поддържате кухнята чиста и спретната.

Добавете уют с подходящите килими

Много често хората се страхуват да добавят килим в кухнята, тъй като се притесняват от петната и замърсяванията, които могат да се появят. Няма нужда да се тревожите, ако изберете подходящия вид килим. В случая е препоръчително да избягвате големите и пухкави килими, които бързо ще събират всичко остатъци от храна и петна. Но, ако изберете да заложите на килими от синтетични материи, които имат къси влакна, почистването ще бъде значително по-лесно.

В момента много актуални за градината и терасите са т.нар. външни килими, предназначени за открити пространства. Те се отличават с голямата си издръжливост и устойчивост на петна. Така че, ако искате килим в кухнята, съвсем спокойно може да потърсите такъв модел. В крайна сметка кой се интересува от предназначението на килима, ако той предлага лесно почистване и няма да прекарвате излишно време в уморително търкане. В допълнение, изборът на килим ви гарантира, че вече няма да стъпвате на студения под и ще се чувствате много по-комфортно във Вашата кухня.

В заключение може само да Ви посъветваме да експериментирате с кухненския интериор и да бъдете смели, за да създадете мечтания облик за Вашия дом! Независимо дали ще заложи на предложените горе решения, или ще направите някоя по-малка промяна, гарантираме Ви, че ще се почувствате по-добре!

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *