img

Как да изчистим дробовете си от никотина – изпитана рецепта!

/
/
/
293 Views

Приеманите малки, но редовни дози никотин, към които мозъкът привиква, всъщност действат отрицателно на биологичните механизми в тялото ни.

А катраните замърсяват дихателните пътища и често водят до развитие на хроничен бронхит или други белодробни болести. Затова е препоръчително всеки пушач да прави паузи на въздържание или пречистващи процедури, с които да изчисти организма си както от катраните, така от никотина в цигарите. Възможно е това да се направи и изцяло с природни средства. Ето кои са те:

Портокали

тези вкусни цитрусови плодове са склад на витамини C, което значително повишава нивото на бели кръвни клетки в кръвта. Ето защо те са отлично средство в борбата срещу токсичните вещества, отделящи се в белите дробове след вдишване на цигарен дим. Витамин C подобрява обмяната на веществата, т.е. кръвта по-бързо се очиства от никотина. Освен това, портокалите помагат в борбата със стреса и желанието за пушене става много по-малко.

Киви 

пушенето намалява количеството на витамини А, С и Е в нашето тяло. Затова, ако всеки ден ядете само един плод от киви, който е богат на тях, може да си доставите необходимата доза витамини и бързо да възстановите баланса на хранителни вещества в организма си.

Вода

обикновената питейна вода не само помага за премахване на токсините от тялото, но също така значително тушира симптомите на абстиненция. Наред с другите неща, пушенето води до дехидратация, което означава, че когато увеличите приема на течности, не само ще предотвратите обезводняване, но и ще подобрите обмяната на веществата. По този начин възможно най-скоро ще се отървете от никотина и катраните.

Спанак 

пушачите имат много по-малък резерв на фолиева киселина в организма в сравнение с непушачите. А тя е от съществено значение за правилното функциониране на нервната и опорно-двигателната система, както и за здравето на мозъка. Голямо количество фолиева киселина се съдържа именно в пресния спанак. Той е богат и на редица други витамини и хранителни вещества, от които тялото се нуждае за подобряване на цялостното здраве. Спанакът има и една забележителна способност. След редовната му консумация вкуса от цигарите става непоносим, благодарение на което той е добър помощник за тези, които планират да се разделят завинаги с тази зависимост.

Моркови 

само половин чаша сок от моркови на ден ще достави на организма ви витамини A, B, K и С, които помагат за изчистване на катраните и никотина, отделящи се в белите дробове. Също така не трябва да се забравя, че продължителна абсорбция на никотин е вредна за кожата. В тази връзка морковите са най-добрият избор, тъй като каротинът в тях възстановява естествения цвят на кожата.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *