img

Иван разбуни България: Трябва да има квоти за малцинства във фирмите

/
/
/
223 Views

Продуцентите Иван и Андрей са отнасяли немалко критики, че с предаванията си пропагандират прекалено много традиционните ценности, които принадлежат на миналото. В повечето случаи упреците са от привърженици на модерното либерално мислене.

Днес обаче Иван Христов показа в „Преди обед“ по bTV, че самият той е за прилагането на принципите на равноправие за всички групи в обществото, дори и за налагането му с задължителни правила.

Половината от най-успешния продуцентски дует в България е цяла седмица коментатор в студиото на Сашо и Деси, заедно с Оля Маркес. Събирането на четиримата всяка сутрин води до пълен хаос от подигравки, заяждане, караници и нов спор между мъже и жени буквално на всяко изречение. Самата Оля призна, че приятели са ѝ споделили, че зрителите не успяват да разберат почти нищо от предаването, което звучи като едно голямо надвикване и хилене.

И днес Иван се оказа въвлечен в спор по конфликтна тема – равното заплащане на мъже и жени, както и равните възможности за изкачване в кариерата. Вероятно малцина са очаквали това, което заяви Христов.

Според продуцента принципът да има квоти във фирмите и институциите за представители на всички групи и малцинства в обществото е нещо необходимо.

„Може да не е справедливо, но трябва да го има“, категоричен беше Иван. Той коментира, че като погледнем назад, ще видим как векове наред жените и малцинствата са били потискани и насърчаването им да растат в професията и обществото е само началото на компенсирането им за трудностите.

Според Иван Христов ще трябва да минат още 50-80 години, за да се стигне до истинско равноправие, без скрити или явни привилегии.

Източник: Вихрогон

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *