img

Истинско чудо: Служителка на летище спаси 2-месечно бебе

/
/
/
1073 Views

Служителка по сигурността прескочи конвейерна лента на международното летище „Нюарк либърти“ в Ню Джърси и спаси 2-месечно бебе, спряло да диша, предаде Асошиейтед прес.

Видеокадри, разпространени от американското управление за безопасност на транспорта, показаха как служителката Сесилия Моралес, назначена на тази длъжност преди около два месеца, се втурва да помогне, след като майката взела детето от количка и забелязала, че то не диша.

Случката се разиграла на 9 декември на пункт за проверка на летището.

Моралес заяви, че приложила техника за оказване на спешна помощ, поставяйки бебето върху ръката си с лицето надолу и потупвайки го по гърба, за да възстанови дишането му. Служителката, имаща опит от работата си в Бърза помощ, каза, че за първи път прилагала тази техника върху дете.

Малко по-късно на мястото пристигнал екип на бърза помощ, за да даде кислород на 2-месечното момче. Говорител на управлението за безопасност на транспорта заяви, че не знае каква е била причината бебето да спре да диша.

От два месеца е на работа и буквално спасява живот, коментира Томас Картър, висш служител на управлението, говорейки за постъпката на Моралес. По думите му нейната „бърза реакция и действия са помогнали това семейство да посрещне щастливо празниците“.

„Действията й бяха вдъхновяващи“, заяви той.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *