img

Ицо Хазарта към Костадинов: Аз не съм си построил къща от партийна субсидия

/
/
/
241 Views

Остра критика към „Възраждане“ и лидера й Костадин Костадинов направи Христо Петров – Ицо Хазарта в предаването на Мария Цънцарова по БТВ.

Вие сте в много в много топли отношения с „Възраждане“, отбеляза Цънцарова.

„Виждам една лъжа. Разпознавам я от много време. Знам каква е целта на тази лъжа. През последните месеци го търпя на гърба си. През последните години развивах бизнеса и музиката си. Внесъл съм стотици хиляди левове под формата на данъци и осигуровки. Не съм бил в някоя община на заплата, не съм прескачал от партия на партия, не съм си построил къща от партийна субсидия и макар да имаме на изборите 10 пъти повече гласове от лидера на тази партия аз не съм си позволил да говоря от името на народа.“, каза Петров.

Цънцарова реагира: „Говорите за Костадинов. Сега ще поиска право на отговор и ще бъде нечувано и невиждано“.

Това не ме касае, посочи Костадинов.

Естрадните певци са посланици на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкарат България от Европейския съюз. Това заяви пред bTV народният представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров-Ицо Хазарта.

„Идеята на цялата тази кампания за БГ музиката изобщо не е да се върти повече българска музика. Това е едно партийно мероприятие. Факт е, че вече трета седмица „всичката Мара втасала“, а ние занимаваме хората с това някой да се показва и да казва как той прави много за българското и как иска да го защити“, обясни той.

„Слушах много внимателно естрадните изпълнители, които бяха в Комисията. Аз се държах и продължавам да се държа доста уважително с тях. Изслушвах ги – нещо, което не видях в замяна. Опитах се деликатно да им кажа няколко пъти, но те явно не разбират, че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкарат България от Европейския съюз. И те са нейни посланици в тази кампания“, добави Хазарта.

„Нека естрадните певци да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива, само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии. Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, каза още народният представител, предаде Фрог.

По-рано този месец популяризирането на българската музика в обществените медии бе обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията „Възраждане“ предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска. След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове. Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.

„Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен“, добави той.

Петров предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. Това пък предизвика реакция от естрадните изпълнители и особено от Здравко Желязков от дует „Ритон“.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *