img

Христо Мутафчиев: Византийците ни мразят, няма да стъпя в Гърция!

/
/
/
261 Views

Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си.

Това заяви председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев пред Нова телевизия. Той разкритикува българите, които летуват на гръцкото море.

Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. Защото парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради COVID-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа.“

Според него проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от родните туристи се крият другаде.

„Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя – подчерта Мутафчиев. – Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим.

Знаете ли, че една ваша колежка от телевизията bTV сутринта рано-рано каза: „Времето е прекрасно към края на седмицата. Готови сме да тръгваме за Гърция. От телевизора един човек, на който може и да му е платено, да рекламира Гърция!“

В студиото присъства и Борислав Хаджиев от асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. Той отрече целта на бранша това лято да е привличане на възможно най-много български туристи по патриотични подбуди.

„Под строй няма как да стане. Ние това, което искаме да постигнем с колегите, е да стимулираме хората да преоткрият България. Защото ние разполагаме с наистина чудесна природа, а услугите ни са на достатъчно високо ниво. И в ситуация, в която сме поставени – на извънредно положение, което застрашава целия сезон, ние даваме всичко от себе си, за да подобрим услугата“, обясни Хаджиев.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *