img

Греяна ракия с мед – най-доброто лекарство срещу вируси!

/
/
/
454 Views

Ракията съвсем спокойно може да измести всички онези лекарства, които сме свикнали да приемаме докато сме болни. Когато тя бъде съчетана с пчелен мед, то тогава ползите от нея се удвояват.

През студените дни от годината, когато грипната вълна е най-силна, греяната ракия с мед е горещо препоръчвана.

Повечето български мъже дори предпочитат да я консумират през цялата година. Високоградусовото питие е типично за нашия народ. Когато обаче навън е студено, ракията може да ни предпази и излекува от настинки и вируси.

Какво е нейното действие?

Тази напитка действа отпускащо на целия организъм. Една-единствена глътка е достатъчна, за да усетим топлината в тялото си и да забравим за студените тръпки, които ни полазват. Когато отпивате от греяната ракия с мед, почти моментално прекратявате кихането и кашлянето. Разбира се, това съвсем не значи, че трябва да предозирате с аперитива.

Как да приготвим греяна ракия с мед?

Ще ви споделим една рецепта, която действа безотказно. Освен това се получава доста приятен аромат, който дори ни подканва да отпиваме от чашата, независимо дали сме почитатели на ракията.

Какви продукти ще са ви нужни?

• ракия – 500 мл;
• мед – 100 г.

Имайте предвид, че това количество ракия е напълно достатъчно. Ако изпиете половин бутилка, то категорично действието й няма да е положително.

Начин на приготвяне:

Ракията се изсипва в съд, който позволява да бъде затоплен на котлона. Загрява се заедно с меда, докато не кипне. След това известно време се държи под капак. Греяната ракия с мед се поднася задължително топла.

За предпочитане е веднага, след като консумирате тази напитка, да си вземете горещ душ. Така още повече ще подсилите нейното действие. Когато тялото ви е достатъчно затоплено, сложете си плътни чорапи върху краката и се пъхнете под завивките.

Хората, които страдат от лека настинка, може да са напълно сигурни, че тази комбинация ще ги избави от неразположението. Ако се чувствате твърде отпаднали, препоръчваме да удължите лечението с още ден. В случай, че и това не помогне, задължително потърсете лекар.

Възползвайте се от свойствата на добре познатата на всички напитка греяна ракия с мед, която няма аналог.

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *